UDI wint voorronde Eenakterfestival Huus van de Taol

Bij café Centraal werd zaterdag 16 maart een klein feestje gevierd! UDI won de voorronde van het Drentstalige Eenakterfestival van het Huus van de Taol! De spelers uit Ruinerwold kunnen zich opmaken voor de finale in Schouwburg Ogterop op zaterdag 30 maart om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen aanmoedigen. Kaarten zijn voor € 10,00 p.p. verkrijgbaar bij info@huusvandetaol of aan de zaal.

De jury was vol lof over de spelers en de eenakter De kleine jonker. Eén van de juryleden gaf zelfs te kennen het toneelstuk zelf wel te willen regisseren. Heel vernieuwend. Het is de tweede keer dat de rederijkerskamer uit Ruinerwold zich in Ogterop met de beste toneelverenigingen van Drenthe mag meten. Ook in 2017 werd de finale van het Eenakterfestival bereikt. De spelers gaan in Ogterop de strijd aan tegen de winnaar van 2017 rederijkerskamer Börger, Crescendo uit Gieterveen en De madammen uit Stadskanaal.

De kleine jonker
De kleine jonker is een eenakter geschreven door Kay Macaulife. Regie is in handen van Elly Remmelts en Janny Timmerman is souffleur. Toneelliefhebbers zien een trotse schrijfster – Bea Hoorn, die haar eerste toneelstuk heeft geschreven. Ze heeft UDI gevraagd het op te voeren. Zo wil ze erachter komen of er nog iets aan het stuk veranderd moet worden. Want ja, achter de schrijftafel kan je van alles bedenken, maar als het op toneel niet overkomt, dan wordt het een flop. De spelers mogen ook op-/of aanmerkingen geven en daar maken ze gebruik van! Tot frustratie van de schrijfster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.