Vader aangehouden in zaak Ruinerwold

De politie heeft een nieuwe aanhouding verricht in de zaak rond het gezin dat jarenlang geïsoleerd leefde in een boerderij in Ruinerwold. Zo meldt RTV Drenthe Het gaat om de vader van het gezin. De 67-jarige man uit Ruinerwold werd maandag met zijn gezin aangetroffen in een woning aan de Buitenhuizerweg.

De man, Gerrit Jan van D., wordt vooralsnog verdacht van het medeplegen van vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en witwassen.

Niet vrijwillig in boerderij
“Wij hebben redenen om aan te nemen dat de zes betrokkenen niet uit vrije wil in het pand aan de Buitenhuizerweg verbleven”, meldt de politie. “Wij onderzoeken of het volgen van een bepaalde levens- of geloofsovertuiging heeft geleid tot de leefsituatie waarin de personen verkeerden.”

Eerder werd de huurder van het pand opgepakt, de 58-jarige Oostenrijker Josef B. Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat hij twee weken langer vast blijft zitten. Ook hij wordt verdacht van vrijheidsberoving en van witwassen.

Eerder vandaag meldde RTV Drenthe al dat er een groot bedrag aan contanten in de woning aanwezig was. De politie heeft dit vanavond bevestigd.

2 gedachten over “Vader aangehouden in zaak Ruinerwold

 • 18 oktober 2019 om 16:22
  Permalink

  Nou heb ik natuurlijk niet alle informatie, maar omdat je veel cash in huis hebt wordt je verdacht van witwassen?
  Ik wist niet dat het in huis hebben van veel geld een reden was voor een verdenking van witwassen.
  Maar goed, het is nog maar een verdenking.

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2019 om 10:40
   Permalink

   Als je niet kunt aangeven hoe je aan dat geld komt is dat wel een reden tot verdenking. Over zo ongeveer al het geld dat iemand ontvang moet een vorm van belasting worden betaald. Loonbelasting over loon, erfbelasting over een erfenis, schenkbelasting over een schenking enzovoort. Bovendien moet altijd vermogensbelasting worden betaald boven een drempelbedrag, ook over cash geld. Ik denk niet dat deze mensen elk jaar netjes hun belasting opgaven.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.