Valse start voor KIOS Ruinerwold

Vandaag begon voor KIOS Ruinerwold het seizoen tegen Apollo te Heerhugowaard. De blauw-gelen zijn vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse en een totaal onbekende tegenstander. Onder zeer winderige omstandigheden ving de wedstrijd aan.Beide teams waren in het begin van de wedstrijd erg zoekend om zijn draai te vinden. KIOS opende de score na 5 minuten via een vrije bal van Janita Zantinge. Apollo pareerde dit en trok zodoende de stand weer gelijk. Waar Apollo steeds beter in de wedstrijd kwam, lukte het bij de Spekbraanders maar niet. Het kon zich niet in de wedstrijd knokken. Apollo nam direct de leiding in de wedstrijd over en gaf deze, zoals zou blijken, niet meer weg. Het maakte direct het eerste gaatje van 3 doelpunten, 3-1. KIOS kwam nog wel terug naar 3-2, maar kon geen vuist maken. Persoonlijke fouten en slordigheid in de pasing zorgden ervoor dat Apollo vele kansen kregen. Hier maakten ze ook gebruik van. Het liep van 3-2 in 1 lijn uit naar 8-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee probeerde KIOS zich gelijk weer terug in de wedstrijd te knokken. Maar om dan direct een tegentreffer te incasseren werkt daarvoor niet echt mee. Het vinden van de korf bleek voor de Ruunerwoldigers een onmogelijke opgave te zijn. Via 9-3, 10-4, 11-5 en 12-5 was te tweede helft niet van echt hoogstaand niveau. Door Patrick Roelevink en Iris v.d. Belt in te brengen voor Frank Wagter en Judith Nijdam probeerde KIOS nog wel het tij te keren, maar dit mocht niet baten vandaag. Het lukte gewoon niet.

Scores: Janita Zantinge 2x, Martijn Ziel, Judith Nijdam en Iris v.d. Belt allen 1x.

Voor KIOS 2 startte het seizoen echter veel beter. Het won van de reserves van Apollo met 4-12. Een goede overwinning van het zeer jonge team (gemiddeld 19 jaar). Hier kan zeker goed verder op gebouwd worden.

Volgende week zaterdag, met het dorpsfeest, staan voor zowel KIOS1 als KIOS 2 hun eerste thuiswedstrijd op het programma. KIOS 2 ontvangt om 14.00 uur DOS Kampen. KIOS 1 speelt om 15.30 uur tegen De Waterpoort uit Sneek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.