Valse start voor Kios

In het openingsduel moest Kios op bezoek bij Nkc uit Nijverdal. Een onbekende tegenstander voor Kios en kon het, na een uitstekende voorbereiding waar het van Overgangsklassers won, onbevangen aan deze wedstrijd beginnen. De wind had in het begin veel invloed op het spel. Kios speelt veel op diepe, lange ballen en dit kwam aanvallend niet tot uiting. Nkc startte echter scherper en nam het heft gelijk in handen. Hier had Kios moeite mee, maar knokte zich gedurende de eeste helft vooral verdedigend in de wedstrijd.

Afstand schoten, kleine kansen het viel voor Kios maar niet. Via een 2-0 en 4-0 achterstand viel pas na 10 minuten het eerste doelpunt. Gelijk daarna ook de tweede. Nkc zijn schutters hielden echter de marge in hun voordeel en Kios kon niet aanhaken. Ruststand 5-3.

Een gesapige eerste helft waar de toeschouwers niet echt warm van werden. Wellicht zorgde de thee voor een nieuwe impuls.

Het bleek ook dat de thee voor Nkc werkte en scoorde het gelijk naar rust en Nkc breidde de voorsprong uit 7-3. Gedurende de tweede helft gingen de scores gelijk op, maar werd de marge van 4 doelpunten niet kleiner. Halverwege de tweede helft bracht trainer Adri Kok Judith Nijdam in voor de verdienstelijk spelende Lotte Steenbergen om meer aanvallende kracht te forceren. De stand was inmiddels 9-5. Aan het einde kwam de echte spirit bij Kios en ging het scoren wat makkelijker. Kios voerde de druk op en kwam terug tot 8-10 met nog 7 minuten te spelen. Kios ging door, maar dit gelde ook voor Nkc. Vooral na een eigen score was Kios verdedigend niet scherp en hier profiteerde Nkc van. Bij 10-12 werd het uiteindelijk 10-13.

Met een balend gevoel ging Kios van het veld. Ook een ongelofelijk gevoel waarom het in de oefenwedstrijden wel loopt en dat het dan niet in het openingsduel uitpakt waar naar gewerkt is.
Scores: Miriam Schra 4x, Jurgen Lucas en luco Zantinge beide 2, Janita Zantinge en Janneke de Lange beide 1