Van Lunteren op 31 januari bij café de Kastelein

Van Lunteren 2015Rockband Van Lunteren speelt op 31 januari bij café de Kastelein in Ruinerwold. Hun gezamenlijke voorliefde voor stevige gitaarrock hebben de 4 bandleden van Vanlunteren nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat de 4 bandleden elkaar vroeg of laat tegen het lijf zouden lopen bleek slechts een kwestie van tijd.

Overal waar de band nu optreedt ontstaat een feest der herkenning van oude rocksongs uit de jaren ’60 t/m ’90. Het is inmiddels al weer zo’n 7 jaar geleden dat zanger Ab Vanlunteren bij bassist Harry Vanlunteren kwam informeren of hij niet de, toen al bestaande, band Vanlunteren wou komen versterken. Daarmee werd de basis gelegd voor de band Vanlunteren in zijn huidige vorm. Toen in 2007 de gitarist wilde stoppen kwam het idee Herman Vanlunteren uit Steenwijk te benaderen. Gitaarvirtuoos Herman en Harry kenden elkaar al jaren uit de tijd dat ze samen in de Zwolse band The Dupe speelden met Cuby drummer Hans Lafaille, Met de komst van Herman groeide Vanlunteren uit tot een ware gitaarrockband met bovengemiddelde solistische kwaliteiten.

Rockcovers van o.a. Jimi Hendrix, Deep Purple, Free, Led Zeppelin, Rory Gallagher enz. bleken de muzikanten op het lijf geschreven. Door het stevige drumwerk van Albert Vanlunteren werd de deur opengezet voor werk van o.a. The Who, ZZ Top, AC/DC, Golden Earring, U2, The Cult, Greenday enz. Alle rockcovers worden op een eigen Vanlunteren wijze vertolkt. Vanlunteren is de afgelopen 2 jaar uitgegroeid tot een stevige strakke gitaarrock-band met een zeer eigen geluid. Overal waar de band optreed ontstaat een gezellig enthousiast feest der herkenning. Rocksongs welke je niet meer dagelijks op de radio hoort maar waar iedere veertig plusser mee is opgegroeid staan borg voor een geweldig swingen in de kastelein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.