‘Van vrijwilligers, voor vrijwilligers’ in De Wolden

Veel (vrijwilligers)verenigingen en vrijwilligersclubs staan voor dezelfde uitdagingen, het werven van nieuwe leden, vinden van de juiste vrijwilligers en hoe vind je de juiste inkomsten? Wat is er mooier dan ervaringen te horen van andere vrijwilligers en verenigingen waar dat wel is gelukt.

Graag nodigen wij, Cultuurcoaches, Sportfunctionarissen en ViP De Wolden, jullie uit voor een inspiratiesessie ‘Van vrijwilligers, voor vrijwilligers’ op woensdag 17 mei in de Schakel in Koekange.

Want wat zijn hun successen en wat waren de leermomenten? Voor de onderwerpen van deze avond hebben we een aantal enthousiaste vrijwilligers gevonden die ons meer kunnen vertellen over hun successen en leermomenten:

Programma van de avond:

Team cultuurcoaches, sportfunctionaris en VIP De Wolden stellen zich voor om daarna over te gaan naar de sprekers van de avond (max. 10 minuten per spreker).

Marketing & Communicatie: Voetbalvereniging Ruinerwold scoort in 2023 met ledenwerving. In 2023 kwamen ze tot 500 leden, een record in het 80-jarig bestaan van de vereniging. René Tulner, Voorzitter VVR Ruinerwold, neemt je mee in hun verhaal. Muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde houdt muziek in de verenging. Jesca van der Kolk (secretaris Woudklank) vertelt hoe ze in moeilijke tijden de verenging levendig houden door vernieuwing en passie in hun vereniging.

Vinden en binden van vrijwilligers: Hoe werf je met enthousiasme vrijwilligers? Zwembad Ruinen heeft een vrijwilligerscrew van maar liefst 100 mensen. Hoe doe je dat? Zwembad Ruinen geeft vrijwilligers een warm bad! Ina Alblas- Life guard, beheerder en sportlerares Zwembad Ruinen vertelt erover.

Het vinden van fondsen en subsidies Gerard Rijker, vrijwilliger van o.a. Groene Hart Veeningen. Gerard neemt ons kort mee in het aanvragen van fondsen en subsidies bij projecten. Waar moet je op letten en wat als je aanvraag niet gehonoreerd wordt. Hoe dan verder?

Na het programma nodigen we je uit om met de sprekers en elkaar onder het genot van een drankje tips & tricks uit te wisselen.

Wanneer: woensdag 17 mei
Tijd: Inloop 19.15 uur, start 19.30 uur
Locatie: dorpshuis De Schakel in Koekange

Voor: alle organisaties in gemeente De Wolden waarbij gewerkt wordt met vrijwilligers zijn welkom. Denk hierbij o.a. aan sportverenigingen, koren, dorpsbelangen, volkstuinverenigingen, feestcommissies… en veel meer!

Aanmelden: Stuur een mail naar info@vipdewolden.nl om je aan te melden voor de bijeenkomst. Geef aan namens welke vereniging/stichting je komt, wat je telefoonnummer is en met hoeveel personen je komt. Aanmelden kan t/m zondag 14 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.