Veel Antieke klokken tijdens taxatiemiddag

Het liep zaterdag lekker door tijdens de taxatiemiddag in de Karstenhoeve. Taxateur Enno de Boer uit de Wijk kreeg aan één stuk door de meest uiteenlopende zaken voor zijn neus. ‘Goed te zien dat de aandacht voor antiek en curiosa weer toeneemt’. Helaas was er niet echt een grote klapper te bespeuren. Wel aardig was een koperen poffertjespan uit de 18e eeuw. ‘Je kunt zien dat deze veelvuldig is gebruikt. Door slijtage is er later een stukje ingezet. Dat is wel jammer. Daardoor zal deze minder opbrengen’. In totaal werden er ruim vierhonderd kavels ingebracht. Waaronder veel antieke klokken. ‘Het leek wel klokken dag vertelt een vrijwilligster van de Karstenhoeve. Vorige keer waren het veel schilderijen’.

Op vrijdag 3 april van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag 4 april van 10.00 tot 12.30 uur is de bezichtiging van de goederen, die zaterdag vanaf 13.00 uur geveild worden. Op lange tafels in de hooischuur ziet u alles wat is ingebracht, en aan de hand van de catalogus kunt u zien of er een minimum bedrag is vastgesteld, waarvoor het voorwerp verkocht wordt. Ook kunt u hier meer informatie krijgen over de te veilen voorwerpen.

Meer informatie
Museumboerderij De Karstenhoeve aan de Dokter Larijweg 21 Ruinerwold. Voor info: telefoon 0522-481447 of info@karstenhoeve.nl

Foto’s: Benny Spin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.