Veel te beleven tijdens Oktobermaand Kindermaand

Lekker vies worden bij een waterplas en klimbulten. Een hart, scrunchie of een slang maken van vilt. En in een orkest spelen op een muziekinstrument dat je nog nooit hebt bespeeld? Het kan allemaal tijdens Oktober Kindermaand. Een actiemaand waarin kinderen van 4 tot en met 12 jaar elk weekend gratis kunnen deelnemen aan allerlei spannende en leuke culturele activiteiten. Ook in de gemeente De Wolden.

Culturele instellingen in Drenthe zetten in de maand oktober de deuren wagenwijd open voor kinderen en hun ouders. Om ze enthousiast te maken voor kunst en cultuur worden er allerlei creatieve activiteiten georganiseerd om een bezoek extra leuk te maken. Zo kan op 15 oktober een boomhut gebouwd worden in de bibliotheek van Zuidwolde. Elke zaterdag in oktober is Molen de Zandplatte in Ruinen geopend en op verschillende actiedagen kunnen kinderen bij Atelier C in De Wijk popjes en vlinders maken van zijde.

Programma De Wolden
Naast genoemde activiteiten is er nog meer te beleven:

– 1 oktober: Stoofperenfeest ter hoogte van bij Dokter Larijnweg 173 in Ruinerwold. De hoogste bieder mag de stoofpeertjes mee naar huis nemen en opeten.
– 1, 15 & 19 oktober: Welke kleur heeft jouw hart? Bij Expositie Atelier Kracht van Kunst, samen met een ouder een hart maken van vilt.
– 1, 8, 15, 22 & 29 oktober: Speelnatuur van OERR Dwingelerveld. Een wilgenhuttendorp, waterplas met waterpomp en klimbulten.
– 1 en 15 oktober: Ontdek de Meule van Wassens. Molen bezichtigen en Oudhollandse spelletjes spelen.
– 8 oktober: Play In bij muziekvereniging Woudklank. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen een instrument uitzoeken en samen in een orkest spelen.
– 15 oktober: Vilten voor ouder en kind. Bij The Barn in Ansen.
– 16 & 17 oktober: Je kunt de pot op bij Museum De Wemme. Kinderen van 7 t/m 12 jaar maken een puzzeltocht door het museum en kunnen aan de slag met eten, een wc en de oertijd.
– Elk weekend in oktober: Rijgkaarsjes maken bij Kaarsenrecycling Het Tweede Lichtje in Ruinerwold.

Jaarlijks evenement
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement waarbij kinderen een maand lang gratis kunnen deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht. Zo is bij een aantal activiteiten een doventolk aanwezig en zijn bijna alle activiteiten rolstoeltoegankelijk. Jaarlijks doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
Ruim 90 instellingen in Drenthe hebben dit jaar aanbod voor de kinderen ontwikkeld.
Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Op de website www.kindermaand.nl zijn ook alle activiteiten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.