Verdiende overwinning voor KIOS

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het net als KIOS ongeslagen NRC’22 op het programma. De belangen waren voor beide ploegen duidelijk, omdat er sinds dit jaar in een kleine poule van vier uitgemaakt gaat worden wie er promoveert naar de hoofdklasse.

KIOS moest het vandaag doen zonder basisspeler Danni Dingste. Hessel Broekhuizen die sinds dit jaar weer voor zijn eigen club uit Ruinerwold uit komt mocht zijn plaats innemen.

KIOS wist scherp te beginnen en zorgde ervoor dat het stil was aan de kant van de thuis spelende ploeg. Na de 2-2 wist KIOS het gaat te slaan naar 2-7, allen door afstandsschoten. NRC’22 probeerde wat terug te doen door de 3-7 op het scorebord te zetten. Direct daarna sloeg Janita Zantinge toe met twee doelpunten in de korfzone, dit bracht de stand naar 3-9.

NRC’22 zocht de aansluiting en dit lukte door de 4-9 en 5-9 te maken. Vanaf dat moment was het verschil elke keer vier of vijf doelpunten. KIOS had de regie door goed voor te verdedigen en aanvallend veel te kunnen herhalen door veel rebounds te pakken. Ondanks dat NRC’22 KIOS fysiek probeerde uit te dagen, liet KIOS zich niet gek maken en bleef met het hoofd korfballen.

Net als vorige week was met rust het verschil vijf doelpunten, 9-14. Complimenten voor de ploeg uit Ruinerwold die verdiend voor stond.

Na rust werd het eerste doelpunt door NRC’22 gemaakt. KIOS wilde de voorsprong niet verliezen en kon door Ramon Karsten en Fleur Pruim de vijf doelpunten voorsprong behouden, 11-16.

Vanaf de 11-16 liet KIOS het wat lopen, de korf werd moeilijker gevonden en NRC’22 had nog een sprankje hoop. NRC’22 kwam terug tot 17-19. KIOS liet het gat nooit kleiner dan twee worden. KIOS bleef met hetzelfde vertrouwen spelen en de overwinning is geen moment in gevaar geweest.

Martijn Ziel kwam 10 minuten voor tijd in het veld voor de goed spelende Hessel Broekhuizen. Martijn Ziel moest voor meer dreiging zorgen om een goal te forceren. KIOS wist het verschil weer naar vijf te schieten door doelpunten van Moniek Huiskes, Rogier Nijdam, Martijn Ziel en Jarno Hein, 19-24.

Uiteindelijk kwam NRC’22 nog terug maar kwamen beide ploegen moeilijk tot doelpunten. Eindstand 22-24, zeer verdiende overwinning voor KIOS.

KIOS is koploper met zes punten, volgende week zaterdag 30 september om 16:00 staat de thuis wedstrijd tegen DOS Kampen op het programma. KIOS 2 speelt om 14:30 hun wedstrijd tegen AVO uit Assen. KIOS 2 is eveneens koploper met zes punten.

Doelpuntenmakers:
Janita Zantinge 5, Lisanne Koster, Moniek Huiskes, Fleur Pruim, Jarno Hein, Ramon Karsten allen 3, Rogier Nijdam 2, Hessel Broekhuizen en Martijn Ziel beiden 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.