Speeltuinvereniging

Speeltuinvereniging de Woldklimmers stelt zich graag aan u voor!

Wie zijn de Woldklimmers en wat doen wij?
De Woldklimmers zijn in 2008 opgericht met als doel het beheren, onderhouden en in stand houden van de 8 speeltuinen in de kern van Ruinerwold. Het bestuur bestaat uit 9 personen die zich met veel enthousiasme inzetten voor de vereniging. In 2014 zijn we met een volledig nieuw bestuur vol frisse moed van start gegaan, nadat de vereniging een tijdje slapende was geweest.
We hebben als bestuur in die korte tijd veel gerealiseerd! U heeft het vast wel gezien, de nieuwe speeltuin achter de Coop, prachtige nestschommels in diverse speeltuinen, gave voetbaldoelen.
Maar ook heeft u vast van ons gehoord tijdens activiteiten, zoals de jaarlijkse collecte van Jantje Beton, onze jaarlijkse deelname aan de NL doet, Palmpasen, de Vrijmarkt en Sinterklaas.
De vereniging is inmiddels gegroeid van 0 naar 75 gezinnen die lid zijn! We hopen te blijven groeien.

Waar zijn de Woldklimmers trots op?
Het meest trots zijn we op onze vrijwilligers, leden en andere betrokken personen. Een vereniging kan niet bestaan zonder mensen die een hart hebben voor de toekomst van het dorp!
De vereniging is dan ook erg dankbaar voor de compleet nieuwe natuurlijke speeltuin die in 2016 is gerealiseerd. Dit was zonder de steun van het bestuur, de vrijwilligers die geholpen hebben met de realisatie, gemeente De Wolden en subsidieverstrekkers nooit gelukt! Ook zijn we trots op de Sinterklaasactiviteiten die wij organiseren. Dit is een samenwerking tussen, Ruinerwold Onderneemt, Dorpsbelangenvereniging Ruinerwold/Berghuizen, Dorpsbelangenvereniging Oosteinde, de pietenclub, scholen, enz. Alle betrokkenen dragen daarin hun steentje bij en wij zijn trots op dat we op deze manier ervoor kunnen zorgen dat het mooie feest aansluit bij de belevingswereld van de jonge doelgroep.

Hoe kijken de Woldklimmers naar de toekomst?
Wij zien de toekomst zeer zonnig tegemoet. Er zijn nieuwe projecten die we hopen te kunnen gaan realiseren in de komende jaren. Zo zijn we bezig met de voorbereidingen voor een speelterrein in het nieuwbouwplan van Ruinerwold Zuid en willen we een aantal speeltuinen gaan vernieuwen. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers kunnen we de speeltuinen up to date houden. Daarom zijn we op zoek naar diverse vrijwilligers. Te denken valt aan handige klussers voor het opknappen van de toestellen of mensen met groene vingers om bijvoorbeeld de speeltuinen te voorzien van planten en bloemen! Daarnaast zoeken we versterking voor de verschillende activiteitencommissies van onder andere Sinterklaas en Palmpasen. Ook mensen die het leuk vinden om te helpen bij de realisatie van een nieuwe speeltuin of renovatie van speeltoestellen en daarmee deel willen nemen in een project nodigen we bij deze uit te reageren. Kortom, alle hulp is van harte welkom!

Hoe kunnen de dorpsbewoners van Ruinerwold en omstreken de Woldklimmers vinden?
Iedereen kan op Facebookpagina “Speeltuinvereniging de Woldklimmers” activiteiten en informatie vinden.
Voor meer informatie mail naar dewoldklimmers@hotmail.com of bel naar 0612209683

En verder
Een lidmaatschap kost slechts €15 – per jaar en daarmee steunt u de speeltuinvereniging en zorgen we ervoor da Ruinerwold een aantrekkelijk dorp blijft voor de toekomst met geweldige speeltuinen en leuke activiteiten voor alle kinderen uit Ruinerwold en omstreken! Ook ontvangt u dan ieder kwartaal onze nieuwsbrief en zo blijft u op de hoogte van onze activiteiten!

Ingrid Zwiers (voorzitter)
Mirjam Remmelts (secretaris)
Mandy Bloemen (2e secretaris en pr)
Arno Kroes (penningmeester)
Ingrid Ouwerkerk (activiteitencommissie)
Marijn Nijmeijer (activiteitencommissie)
Erwin Piepot (kluscommissie)
Martijn Brinkman (kluscommissie)
Frea Mennink (ledenadministratie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.