Verhitte wedstrijd voor Kios in Kampen

Zomerse namiddag in Kampen wat resulteerde in een verhitte wedstrijd. De messen waren geslepen en beide ploegen begonnen sterk. Binnen 1 minuut stond het 1-1. Tot 5-5 ging het gelijk op, KIOS kreeg moeite met de afronding. Waar ik de voorbereiding de korf makkelijk gevonden werd had KIOS er nu meer moeite mee. DOS gaf veel druk op de gooi hand waardoor de passing onzorgvuldig was en dit vertraagde het spel.

Na de 6-5 en 7-5 hielt KIOS de aansluiting door een treffer van Lisanne Koster. Vanaf dat moment bleef het verschil 2 of 3 doelpunten. Met een stand van 12-9 werd de kleedkamer opgezocht. KIOS verliet lichtelijk verslagen het veld. De tweede helft moest anders, meer versnellen, rebound overhouden en meer druk op puntspelers van DOS.

Ramon Karsten maakte na rust het verschil weer naar 2 doelpunten. Bij een stand van 14-12 kwam Danique Koster in het veld voor Moniek Huiskes. Na de 14-12 liet KIOS het gat niet meer groter worden dan 2. De druk kwam op DOS, KIOS ging geloven, met nog 10 minuten spelen kwam KIOS voor met 16-17. De doelpunten kwamen van Janita Zantinge, Jarno Hein, Fleur Pruim en Ramon Karsten.

KIOS speelde vanaf dat moment volwassen, hielt rebound over en kwam niet meer achter te staan. Bij een stand van 17-17 maakte Janita Zantinge het verschil door de 17-18 en 17-19 aan te tekenen. Eindstand 18-19.

Doelpunten: Jarno Hein 5, Janita Zantinge 5, Danni Dinste 3, Lisanne Koster en Ramon Karsten 2, Moniek Huisjes en Fleur Pruim 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.