Verslag bijeenkomst Vrouwen van Nu

Verslag bijeenkomst dinsdag 13 september 2016 Vrouwen van Nu. Opening: De voorzitter opent de eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen. We hebben nog mooi weer en net een mooi weekend met het Zomerfeest achter de rug, waarin we weer zagen dat er veel saamhorigheid in ons dorp is!

Een bijzonder welkom voor onze spreekster Linda Nijlunsing die over haar boek Wildernisjaren gaat vertellen aan de hand van dia’s. Na de pauze is het woord aan Linda Nijlunsing Ze vertelt een boeiend verhaal over haar boek Wildernisjaren aan de hand van dia’s. Na het overlijden van haar moeder vertrekt de 27 jarige Linda uit Nederland. Ze belandt na veel omzwervingen in Alaska, waar ze “BIG Jim” ontmoet, die zich heeft teruggetrokken in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door op pelsdieren te jagen en door te vissen. Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon rivier, ver van de bewoonde wereld. Ze beheert de moestuin, vangt zalm, leert sledehonden mennen en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven.

Jim windt er geen doekjes om: hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt! Als Linda zwanger raakt realiseert ze zich dat ze die uitspraak letterlijk moet nemen en na de de zware bevalling zonder veel steun besluit ze terug naar Nederland te gaan!
Iedereen zat geboeid te luisteren en men kon onder het verhaal vragen stellen wat ook werd gedaan! Het boek kon je kopen!

De voorzitter bedankt haar en wenst ieder wel thuis
Volgende bijeenkomst: donderdag 20 oktober verzorgt door het eendagsbestuur!
Als je het leuk vindt een avond bij te wonen ben je van harte welkom!

Aanwezig 45 personen en 2 gastleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.