Gelijkspel voor Kios

Ook de tweede wedstrijd van KIOS wist de ploeg uit Ruinerwold niet om winst om te zetten. Net als vorige week werd weer zwak begonnen en lag het initiatief bij de tegenstander. Ondanks dat het 1e aanvalsvak de eerste drie doelpunten maakte, combineerde dit vak in de eerste helft moeizaam en creëerde te weinig kansen. Het andere vak stond sterk te verdedigen, maar wist ook niet de korf te vinden. In tegenstelling tot vorige week had KIOS het geluk dat het ambitieuze Mid Fryslan ook niet in staat is eenvoudig wat af te dwingen. Vorig jaar nog in de hoofdklasse zal het nu in de overgangsklasse niet gaan meedoen om de titel.
Na 1-0 kwam KIOS nog op 1-1, maar daarna liep KIOS er achteraan. Vlak voor rust wist KIOS de 7-2 achterstand te verkleinen tot 7-4. Tussendoor miste Mid Fryslan nog een onterecht gegeven strafworp. Hierdoor had KIOS dus toch nog zicht op een resultaat.

De tweede helft begon voor KIOS goed met een eenvoudig gegeven strafworp, welke door Luco Zantinge werd benut. Hierna kwam de wedstrijd op gang en werd van beide zijden geknokt voor elke bal. Kios bleef op het vinkentouw terwijl Mid Fryslan het scoreverloop bleef leiden. Met nog ruim een kwartier te spelen kwam KIOS voor het eerst op een punt bij 9-8 maar kon nog niet gelijk maken. Bij 10-8 miste kios een strafworp maar wist toch op een punt te blijven. Daarna kwam Mid Fryslan weer op een driepunts voorsprong bij 12-9. Plots wist KIOS wel de korf te vinden en via afstandschoten van Jurgen Lucas en tweemaal Michiel Duiven kwam KIOS bij 12-12 gelijk. Fouten in de verdediging bracht KIOS in de 27e minuut weer op een 14-12 achterstand.

Door de vechtlust van KIOS kwamen de groen zwarten in de bloedstollende eindfase toch weer gelijk, maar wederom niet op voorsprong. Het was weer een van de Mid Fryslan dames die de korf wist te vinden. Conditioneel was KIOS echter sterker en daardoor scherper. Hierdoor wist men direct een strafworp te verkrijgen welke door Judith Nijdam werd benut, 15-15, met nog een minuut op de klok. In deze minuut kreeg KIOS meer kansen dan Mid Fryslan en dus meer zicht op de overwinning. De hele KIOS aanhang dacht dat KIOS er ook met de overwinning vandoor ging. Met nog 5 seconden op de klok wist Rosalin Wemmenhove bij het uitverdedigen de bal te onderscheppen en via de heren werd uiteindelijk Legien Lok bereikt, waarna zij schoot en 15-16 scoorde. Omdat er geen zoemer had geklonken als eindsignaal sprong iedereen op wat pro KIOS was voor deze buzzerbeater. Toch oordeelde de scheidsrechter vrijwel direct dat de schotpoging ondernomen was nadat de tijdklok op 0:00 stond en dus buiten de tijd en dat eindstand 15-15 was.

De KIOS aanhang was natuurlijk teleurgesteld, maar de blijdschap over het gewonnen punt waar de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan was gekeken deed hen al snel besluiten zich neer te leggen bij het besluit van de verder wisselende arbitrale leiding. Scheidsrechter Blonk en zijn assistent blonken niet uit in eenduidigheid.

Een overwinning zou gezien de gehele wedstrijd ook niet terecht zijn geweest, maar wel goed in het kader van de doelstelling van klassenbehoud.