Verslag nieuwjaarsvisite Vrouwen van Nu

Verslag Nieuwjaarsvisite Vrouwen van Nu 8 Januari 2019. Nadat alle aanwezigen voorzien waren van koffie of thee met een nieuwjaarsrolletje werd de gast van die avond aangekondigd. Dat was de Hr. Evert Jansen voormalig, ‘gelegenheidsinbreker’ echter vanaf 2005 op het rechte pad en geeft vanaf die tijd voorlichting over inbraakpreventie in samenwerking met de politie.

Dat deed hij o.a. met behulp van een videofilmpje waarin men kon zien hoe zo iemand te werk gaat. Vervolgens kwamen er via foto´s allerlei situaties voorbij, die lieten zien hoe nonchalant men om gaat met spullen. Denk hierbij aan niet afgesloten bijkeukens, schuurtjes en garages die volstaan met fietsen die niet op slot staan, gereedschap, ladders, trapjes, kortom dingen die zo meegenomen kunnen worden of gebruikt gaan worden bij de inbraak. Ook gaf hij nuttige tips om het de ,,heren´´ moeilijk te maken en wat vooral belangrijk is dat, als men iets verdachts ziet het altijd goed is om de politie te informeren.
Nadat hij alle vragen had beantwoord, was het tijd om het glas te heffen en te proosten op het nieuwe jaar. Er was nog tijd genoeg om gezellig bij te kletsen en niet al te laat werd de avond afgesloten en werden de dames bedankt voor hun komst.

Vrouwen van Nu Ruinerwold
Verzorgt door de feestcommissie

De volgende bijeenkomst is de jaarvergadering en dat is maandag 28 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.