Verswinkel Het Ambacht vestigt zich in Ruinerwold

Dijkhuizen 42, waar tot voor kort geleden warenhuis Visscher was gevestigd krijgt een nieuwe bestemming. Hier starten Nick van den Pol en Rosa van Vliet, beiden 26 jaar uit Ruinerwold begin volgend jaar een verswinkel, brasserie en dagbesteding onder de naam: Het Ambacht.

Wat aanvankelijk nog begon als een soort van grap, wordt ineens werkelijkheid voor het stel. Rosa: ‘Thuis op het melkveebedrijf bij de familie van den Pol wordt regelmatig gesproken over hoe het bedrijf meer lokaal kan gaan werken. Nadat we hoorden dat Visscher er mee zou gaan stoppen, zijn we gaan kijken. Nick heeft toen een ontwerptekening gemaakt en daar zijn we mee aan de slag gegaan. En van het een kwam het ander’.

Ambachtelijk voedsel
Bedoeling is om straks rundvlees en zuivelproducten aan te bieden van het eigen melkveebedrijf. En om samen te werken met lokale ondernemers en boeren. Ook wordt er een melktap geplaatst. Rosa: ‘Allemaal ambachtelijk, zo kwamen we ook op de naam Het Ambacht. Op deze plek vertellen wij het verhaal achter het voedsel, door te laten zien waar voedsel vandaan komt en hoe het bereid wordt. Zo hopen wij, door het creëren van voedselbeleving, de boerderij een beetje naar het dorp te halen’.

Dagbesteding
Rosa die nu nog werkzaam is op een zorgboerderij gaat zich bezighouden met de dagelijkse leiding bij Het Ambacht. ‘Met de deelnemers van de dagbesteding gaan we de werkzaamheden vervullen in de brasserie en in de winkel. Op deze manier kunnen zij groeien en hebben zij een plezierige en zinvolle daginvulling, tussen de mensen en de bedrijvigheid in het dorp’. Daarbij krijgt ze hulp van haar moeder en schoonmoeder, die beiden eveneens een zorgachtergrond hebben. Nick die werkzaam is als sales manager bij een veevoederbedrijf zal zijn baan voorlopig aanhouden en zich meer op de achtergrond bezig houden met Het Ambacht Het stel heeft ontzettend veel zin in deze uitdaging, en hoopt dat Het Ambacht een aanwinst is voor het dorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.