Vier vervoerders gaan samenwerking aan in bulk veevoeder transport

Ecotrans B.V. Vorden, Transportbedrijf Van Dijk B.V. Ruinerwold , Fiks transporten B.V. Ruinerwold en v.o.f. Gebr. Groen Steenwijk zijn per 1 juni, onder volledige zelfstandigheid, een unieke samenwerking aangegaan in het transport van veevoeders.

Aanleiding

De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door vele veranderingen in de markt van veevoeders en veevoeders transport. Door fusies ontstaan er steeds grotere veevoederproducenten. Deze grote bedrijven hebben behoefte aan grote logistieke dienstverleners met een groot netwerk, met innovatiekracht en voldoende flexibiliteit.

Fiks, van Dijk en gebr. Groen zijn voor Agrifirm actief in het noorden van Nederland en beseften tijdig dat de markt veranderde en dat er iets moest gebeuren. Alle drie vervoerders rijden voor Agrifirm en beschikken over een dedicated wagenpark voor het vervoer van veevoeders. Daarnaast hebben zij een aantal neutrale Sluiskippers, Walking Floor opleggers en zijn ze actief in het vervoer van zakgoed en in groupage.

Ecotrans BV is als specialist in het vervoer van bulk veevoeders sterk vertegenwoordigd in het midden en zuiden van Nederland. Al enige tijd is Ecotrans B.V. op zoek naar een samenwerking of overname in het noorden van het land om zo een landelijke dekking te krijgen en het netwerk te vergroten. Ecotrans B.V. wil voor de grotere mengvoerbedrijven een specialistische gesprekspartner zijn en de voordelen kunnen bieden van een grote logistieke dienstverlener maar ze wil ook voor de regionale mengvoederfabrikant een partner zijn.

De samenwerking

Na meerdere gesprekken in het afgelopen half jaar is duidelijk geworden dat de partijen elkaar goed aanvullen en dat er een gelijke bedrijfscultuur in de bedrijven heerst. De samenwerking tussen deze partijen is dan ook een logisch gevolg.

Vanaf 1 juni 2014 brengen Gebr. Groen, van Dijk en Fiks, het veevoeder transport onder bij Ecotrans BV. Ecotrans verzorgt alle communicatie, de planning en facturatie van de transporten en de geleverde capaciteit.

Fiks, van Dijk en Groen blijven hun overige transporten waaronder zakgoed transport en groupage in eigen beheer uitvoeren.

Vanuit Vorden wordt er vanaf 1 juni een wagenpark aangestuurd van ruim 85 bulk veevoercombinaties waarvan 70% dedicated en 30% neutraal. Naast compartimenten tankopleggers is er ook beschikking over Walking Floor opleggers en Sluiskippers met meerdere compartimenten.

Partijen zijn erg enthousiast en zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling. In de toekomst zien ze nog veel mogelijkheden om de samenwerking verder uit te breiden.

Door deze unieke samenwerking spelen de vier bedrijven in op de marktveranderingen. Er ontstaat een grote logistieke dienstverlener, met landelijke dekking, met een groot netwerk, die dicht bij de klanten staat.

“Wij zijn bijzonder enthousiast over deze samenwerking en klaar voor de toekomst”, laat men dinsdag weten.

20140603-235228-85948832.jpg

2 gedachten over “Vier vervoerders gaan samenwerking aan in bulk veevoeder transport

  • 6 juni 2014 om 23:41
   Permalink

   J.K
   Wat ben je toch een verschrikkelijk negatief
   Mannetje. Als zij de voordelen zien is dat toch goed.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.