Voorbereiding Ruinerwold 1: Oefen- en bekerduels tot dusver

Ruinerwold verliest bekerduel in De Wijk 11 september 2022
Aan de vooravond van het Ruinerwoldse feest werd er om 19.45 uur afgetrapt in De Wijk. Bij gemis van verlichting op het hoofdveld, werd er op kunstgras gespeeld. Hoewel Ruinerwold prima aan het duel begon, kreeg het na twintig minuten spelen twee flitsende tegengoals.
Doordat Wacker voor rust ook nog de 3-0 maakte, werd het voor Ruinerwold een lastige opgave. Ook in de tweede helft was Wacker de betere ploeg, en breidde het de score uit. Wacker vond vier keer het net, waarbij Bert de Boer uiteindelijk nog iets terugdeed via een fraai afstandsschot. Het werd voor Ruinerwold een derby om heel snel te vergeten. Daartegenover stond dan weer een zomerfeest om nog lang te herinneren. Ruinerwold kan gelukkig al snel de rug rechten, want het speelt deze week twee wedstrijden.

Oranje Zwart wint in Ruinerwold 6 september2022
Een wedstrijd tegen Oranje Zwart is ieder jaar vaste prik en net als vorig jaar, speelde Ruinerwold dinsdag voor de beker tegen de mannen uit Wanneperveen. In een gelijk opgaande eerste helft werd Loof al snel gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Beide ploegen speelden met veel inzet, maar hadden met moeite in de afwerking. Toch kwamen de gasten vlak voor de thee tot score, wat voor een 0-1 ruststand zorgde.
De tweede helft kende een soortgelijk spelbeeld. Ruinerwold drong af en toe flink aan, maar Oranje Zwart hield stand. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen Oranje Zwart de score vergrootte naar 0-2. In de sloftfase was Ruinerwold nog een paar keer dichtbij een doelpunt, maar gescoord zou er niet worden.

Ruinerwold en De Weide spelen doelpuntrijk oefenduel 1 september 2022.
Na de oefenwedstrijd tegen Read Swart, speelde Ruinerwold 1 vanavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. De Weide uit Hoogeveen, vorig jaar gedegradeerd uit de zaterdag 2e klasse, kwam op bezoek. Op het feilloos strakke kunstgrasveld werd er om 20.15 uur afgetrapt, waarbij De Weide het beste uit de startblokken kwam. Het maakte 0-1 en 0-2, hoewel namens Ruinerwold vooral Kevin Loof ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van de Hoogeveeners kwam. Van een Ruinerwoldse goal kwam het in het eerste bedrijf niet, maar dit zou in de tweede helft worden goedgemaakt.Ruinerwold liep na rust eerst nog ongelukkig tegen een counter aan, waardoor De Weide de 0-3 binnenschoot. Daarna speelde Ruinerwold zich terug in de wedstrijd. Na een mooie pass van Habtom behield Bert de Boer het overzicht, waardoor Kevin Loof de 1-3 in leeg doel schoof. Niet veel later was het opnieuw raak, toen Chiel Kooiker na een verre inworp van Marnix Brand de 2-3 op het scorebord zette. Even leek De Weide in paniek, ware het niet dat de gasten opnieuw een mooie counter uit de mouw schudden en daarmee de marge weer op 2 brachten. Vervolgens kwam Ruinerwold opnieuw terug in de wedstrijd na een mooie treffer van Bert de Boer. Helaas mocht een gelijkspel er niet komen, want via een penalty bracht De Weide de einduitslag op 3-5.

Ruinerwold speelt nuttige oefenwedstrijd in de Knipe 28 augustus 2022.
De eerste wedstrijd na de zomerstop, dat is altijd even wennen. Normaal gesproken is een dergelijke intro een excuus voor een vroege Ruinerwoldse achterstand, maar afgelopen zondag bleek niets minder waar. Het was namelijk Read Swart, vorig seizoen 5e in de 3e klasse, dat na een kwartiertje al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Eerst was het Kevin Loof die een lange bal op waarde schatte en beheerst de openingstreffer maakte. Niet veel later was Habtom Fisseha Ghubsa scherp na een voorzet: 0-2. De mannen uit De Knipe toonden vervolgens karakter en wisten voor rust toch op gelijke hoogte te komen. Ook in de tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Read Swart vanaf 11 meter de eindstand op 3-2 bepaalde. Ruinerwold kan zodoende terugkijken op een goede eerste oefenpot, waarbij nieuwe aanwinsten Jeffrey Krol (Zandhuizen), Jens Van Egteren (Heerde) en Julian van Bohemen (Jeugd Alcides) voor het eerst in het rood-wit van Ruinerwold speelden en een prima indruk maakten.

Met vriendelijke groet,

Chiel Kooiker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.