Voorbeschouwing KIOS

Zaterdagavond, 18.45 uur, KIOS 2 – CSL 3
KIOS 2 speelt zaterdagavond zijn laatste wedstrijd van de zaalcompetitie, als dikke vette kampioenen! Voorgaande speelronde in Assen won KIOS 2 relatief eenvoudig van AVO 3 en bekroonde het zaalseizoen met een dik verdiend kampioenschap.

De ploeg van Jordy Wessel maakte korfballend gezien het meeste recht op het promoveren naar de eerste klasse, al had het wel een zeer geduchte tegenstander in NIC. 4. De ploeg uit Groningen wist 3 punten af te snoepen van de Spekbraanders. Dit weekend speelt KIOS 2 dus een lekkere wedstrijd tegen CSL 3. De ploeg uit Britsum staat op de laatste plaats, maar kan nog rechtstreekse degradatie ontlopen. Nummer 7, De Walden 3, moet dan punten laten liggen en CSL 3 moet dan winnen. Ondanks dat het een onbevangen wedstrijd kan spelen, zal KIOS 2 toch een gebrande tegenstander treffen.

Zondag, 12.15 uur, KIOS 4 – Wordt Kwiek 1
De eerste wedstrijd zondag is het treffen tussen KIOS 4 en Wordt Kwiek 1. De Spekbraanders staan op een voorlaatste positie en zullen de punten moeten halen om niet op rechtstreekse degradatie te komen te staan. Het vlaggenschip uit Jubbega staat op een vierde positie en is uitgespeeld. Kansen voor KIOS 4 om de felbegeerde punten te behouden.

Zondag, 13.25 uur, KIOS 3 – OWK 3
Ook voor het derde van KIOS spant het er nog even om. KIOS 3 is de rode lantaarndrager in de poule, maar heeft nog een klein beetje uitzicht om niet rechtstreeks te degraderen. Het moet dan wel winnen van OWK 3 uit Oostwold. En dat kan, want de eerste ontmoeting won KIOS 3 met 20-21. Zondagmiddag is het wederom in de gelegenheid om belangrijke punten te pakken. Een mooie confrontatie staat dus op het programma.

Zondag, 14.45 uur, KIOS 1 – Apollo 1
KIOS 1 treft zondagmiddag een geduchte tegenstander. Een ploeg waar het altijd lastig mee heeft. Ondanks de tweede positie van KIOS en de vierde positie van de gasten met een gat van maar liefst 10 punten (!), kan KIOS 1 zijn borst nat maken om ook in de laatste wedstrijd de punten te houden. Apollo 1 uit Heerhugowaard is een ploeg dat KIOS niet bepaald ligt. En dat komt een beetje door vorig seizoen. Toen was Apollo de onbevangen promovendus die het iedereen lastig maakte, dus ook KIOS. Maar zoals je dan wel vaker ziet wordt dat in het tweede jaar wel wat anders. Maar toch.. De Eismann/Ensing equipe moet aan de bak, want het wil de knap gepresteerde tweede positie wel behouden. 21 punten heeft de ploeg van Rob Verra behaald. Een aantal waar je in de helft van alle 1ste klasse poules nog in de laatste ronde volop mee deed om het kampioenschap. Dat realiserend heeft KIOS zich ook weer dit jaar bewezen goed mee te kunnen doen in de top van dit niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.