Voorbeschouwing KIOS – D.O.S. Kampen

Het is in maart 7 jaar geleden dat Jan Wiegers met KIOS 1 naar de Overgangsklasse promoveerde. Het won destijds de beslissingswedstrijd van AVO uit Assen en schreef geschiedenis met de ploeg uit Ruinerwold. Dat was 7 jaar geleden.Intussen is Jan Wiegers nog even Nederlands kampioen geworden met DOS’46 A1 en is hij nu al een aantal jaar trainer van KV D.O.S. uit Kampen. De geel/zwarten speelden jarenlang op Overgangsklasse niveau, maar kukelden hier vorig seizoen iets wat ongelukkig uit. En dan sta je bijna 7 jaar later weer in Ruinerwold, spelend voor een eventueel kampioenschap, maar dan nu tegen de ploeg waar het destijds mee lukte. Wat is sport toch een mooi iets. Al is de formatie van toen wel aardig gewijzigd ten opzichte van de ploeg van Rob Verra waar het nu goede resultaten mee behaald.

Voor KIOS en KV D.O.S. is het zaterdag erop of er (bijna) onder. Beide ploegen zijn samen met Phoenix volop in de race voor het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse. Om kampioen te worden moet je deze wedstrijden als komende zaterdagmiddag zeker winnen. Dan doe je goede zaken, zoals men dat dan altijd zegt.

D.O.S. Kampen is een sterke ploeg en een zeer goede graadmeter voor de Eismann/Ensing equipe om te zien of de jonge ploeg klaar is voor wedstrijden als deze. De geel/zwarten uit Kampen winnen vele wedstrijden vrij eenvoudig en zullen uitkijken naar confrontaties als deze. De potjes waar het om gaat. Voor KIOS is het in de lijn vaak ook zo, maar soms kan het ook tegen, op papier, mindere tegenstanders toch wat lastig hebben. Echter, moet het zich nu niet als underdog positioneren, maar gewoon als waardig concurrent zien tegen van de ploeg van Jan Wiegers. KIOS – KV D.O.S. een mooie wedstrijd op papier, laat dat ook maar zo zijn in de sporthal. Zaterdagmiddag, 14.00 uur!

KIOS 2 – DOS 46 5
Een dag later dan KIOS 1 verdedigd KIOS 2 zijn koppositie tegen DOS ’46 5. De ploeg van Jordy Wessel doet het goed dit zaalseizoen en is er op gebrand om dit in 2018 een positief vervolg te geven. DOS ’46 5 is hierin wel een lastige horde, maar zoals in de eerste ontmoeting tussen beide, moet deze horde wel te overwinnen zijn. In Nijeveen won het welleswaar met 19-20, maar had het betere van het spel. Het zal vooral uit moeten kijken naar de slimmigheidjes van de ervaren Nijeveners en soms moeten accepteren dat de ex-topspelers er soms nog echt wel wat van kunnen. KIOS 2 weet wat moet het doen en er zondag volle bak in moeten gaan. Zondagmiddag, 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.