Voorverkoop HuneFestival Ruinerwold overweldigend

Tickets voor het HuneFestival waren tot 1 juli jl. verkrijgbaar tegen een speciaal vroegboekkorting tarief en dat is bij weinig mensen onopgemerkt voorbij gegaan. De organisatie meldt dat het ontzettend hard gaat met de tickets. “Meer dan de helft van de tickets is inmiddels verkocht.” vertelt André Wienen. “Een grote verrassing, met nog zo’n 3 maanden voor de boeg. De ervaring leert dat veel mensen ondanks een korting toch vaak wachten tot het allerlaatste moment. Ook vorig jaar was dit het geval, toen Guus Meeuwis de affiches van het HuneFestival sierde.“ Wienen raadt dan ook iedereen aan om niet pas de laatste week naar de voorverkoop adressen te rennen. “De capaciteit van de locatie is gelijk aan vorig jaar, toen de festivaltent bomvol zat, dus teleurstelling zit in een klein hoekje.”

Kaarten voor vrijdagavond 12 oktober met onder meer Kane, Ilse DeLange en Nick & Simon kosten in de voorverkoop € 30,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij alle winkels van Primera, online via hunefestival.nl en tevens bij een aantal adressen in de regio. Aan de dagkassa is de prijs € 35,00, mits niet uitverkocht.
A tribute to monsters of rock.

Ondanks het gerenommeerde programma van de vrijdag kent het HuneFestival ook dit jaar een tweede dag. Zaterdagavond 13 oktober brengt een spectaculair rockprogramma naar de groene weilanden van Ruinerwold. Vorig jaar konden de mensen al kijken naar een paar fantastische tributebands, waaronder Feuerengel. Dit jaar kunnen de mensen genieten van een authentiek eerbetoon aan Iron Maiden en AC/DC.
Up The Irons groeide uit tot een van de meest toonaangevende Iron Maiden tributebands, waarmee ze over de hele wereld toerden. Met 12 jaar ervaring stond de band op Nederlands grootste kernpodia en festivals. Ook in het buitenland bleef Up The Irons niet onopgemerkt en groeide uit tot een internationale act. Niemand minder dan Paul Di‘Anno (ex-zanger Iron Maiden) fungeert regelmatig als gastzanger in hun shows. In Ruinerwold gaat de band vlammen met een groots decor, een grote Eddie, vol enthousiasme en energie!
Het Belgische High Voltage speelt al 18 jaar de podia plat en doen het publiek herinneren aan AC/DC en avonden vol zwetende, pure rock ’n roll. De setlist bestaat uit “Highway to Hell”, “Whole Lotta Rosie” en “Thunderstruck”, maar ook “For Those About to Rock” wordt gespeeld met complete Kanonnenshow! Als ze een dergelijke setlist combineren met een explosieve rockshow, krijgt Ruinerwold gegarandeerd een hoogst memorabele headliner! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band een stevige reputatie kunnen opbouwen in Europa en last but not least, niemand minder dan dé kloon van Angus, namelijk Vince Young, gaat vol gas zorgen voor een waar spektakel!
Bijzonder is zeker het optreden van Jurassic Park, met leden van de inmiddels legendarische band Frankenstein, die zich in de jaren ’70 een beruchte reputatie verwierf. De bühne stond vol met apparatuur en de band gaf snoeiharde, spectaculaire optredens. De show samen met Motörhead was het absolute hoogtepunt voor de band en betekende ook nationale bekendheid. Gitarist en ‘spil’ van Frankenstein Berthus Westerhuis is de oprichter van Jurassic Park. Zanger John Scholing was jarenlang frontman van de band Stranger. Het repertoire bestaat uit oude nummers van Frankenstein en covers van bands als Black Sabbath en Rose Tattoo, voorzien van een goede liveshow. Kortom: kickass powerrock!
Tickets voor zaterdag 13 oktober kosten in de voorverkoop slechts € 15,00. Aan de dagkassa zijn de tickets € 5,00 duurder. Passe partouts met toegang voor beide festivaldagen zijn verkrijgbaar voor € 40,00.

Programma HuneFestival Ruinerwold:
Kane / Ilse Delange / Nick & Simon
Jurassic Park / High Voltage (a tribute to AC/DC) / Up The Irons (a tribute to Iron Maiden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.