Vrouwen van Nu brengen bezoek aan Thomashuis en Huize P.R. Derks

Vrouwen van Nu (1)AVrouwen van Nu (5)AVrouwen van Nu (6)AVrouwen van Nu Ruinerwold hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan twee zorgondernemers in eigen dorp. Maar liefst 70 dames hadden zich voor deze middag opgegeven. Zowel bij het Thomashuis als bij Huize P.R. Derks waren ze blij verrast over zoveel belangstelling. Bij beide werden we zeer gastvrij ontvangen met koffie, thee en een plakje cake of koek.

Om half twee starten we bij het Thomashuis aan Dijkhuizen 119 waar we op deze prachtige dag, buiten welkom werden geheten door Danielle Hut. Ze vertelde verder in het kort wie zij zijn en wat ze doen. Sander en Danielle Hut zijn sinds 2009 zorgondernemers van Thomashuis Ruinerwold. Samen met hun 3 kinderen maken zij als gezin deel uit van het Thomashuis. Zij bieden 8 bewoners met een verstandelijke beperking een veilige en vertrouwde omgeving en laten hen op deze wijze het familieleven ervaren. Omdat zij praktisch altijd aanwezig zijn kunnen zij de aandacht en begeleiding bieden die nodig is. Dit doen zij met een klein en op elkaar ingespeeld team van medewerkers. Elke huisgenoot kan zijn/haar eigen leven inrichten, zover dit binnen zijn/haar vermogen ligt. Met respect voor elkaar in een veilige omgeving en kunnen zijn wie je bent. Genieten van alledaagse dingen, dagbesteding, uitjes, samen koken, een boodschapje doen, naar familie in het dorp en integreren in de samenleving. St. Present probeert zorgwereld en gewone wereld bij elkaar te brengen. Iets terug doen voor de mens die het zelf niet meer kan. Zo is al menig tuintje onder handen genomen door bewoners van het Thomashuis.

We worden uitgenodigd in de groepsruimte en is er gelegenheid om vragen te stellen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Over het financiële plaatje, personeel, opleiding, begeleiding, overleg, dagindeling, vrijwilligers, familie enz. Daarna mogen we een kijkje nemen in de verschillende ruimtes. Om drie uur namen we afscheid en fietsten we gezamenlijk naar Huize P.R. Derks aan Dr. Larijweg 72. Hier werden we wederom buiten welkom geheten door Yvon Berghuis. Yvon en Bertil Berghuis zijn sinds januari 2016 zorgondernemers van Huize P.R. Derks. Samen met een klein team van goed opgeleide hulpverleners zijn zij permanent aanwezig om warme zorg te geven in een huiselijke sfeer, met een gevoel van nabijheid, herkenbaar en vertrouwd voor iedereen. Een sfeer van vrijheid en ruimte voor jezelf en familie die altijd welkom is, ook aan tafel en om eventueel te overnachten.

Huize P.R. Derks is er voor iedereen die zorg nodig heeft. Zoals mensen met een intensieve zorgbehoefte bijvoorbeeld bij spierziekten, na een CVA (beroerte), mensen die dementerend zijn, of na een grote operatie, bij ernstig nierfalen of zware diabetes, COPD (longziektes). Maar ook voor mensen in hun allerlaatste (terminale) levensfase. Huize P.R. Derks kan ook zorg tijdelijk overnemen van mantelzorgers bv. tijdens vakanties. Ook wordt er nog een tuin met wandelpaden en een natuurlijke vijver aangelegd. Om zo een gezellige, veilige en rustige omgeving te creëren voor mensen die het zelfstandig (even) niet meer redden. Bij Huize P.R Derks wordt ‘hotelmatig’ gewerkt. Dat betekend dat gasten gebruik kunnen maken van diensten en service, en eveneens in overleg kunnen bepalen wat ze willen eten en drinken. Of wie er op bezoek komt. ‘Het verblijf hier moet voelen als een warm huis’. Huize P.R. Derks biedt op dit moment zorg aan 8 bewoners. Ook hier worden weer veel vragen gesteld en krijgen we een rondleiding door het huis. Goede zorg, in prachtige woonboerderijen in een veilige en rustige omgeving. Het was een zeer boeiende informatieve middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.