Vrouwen van Nu op bezoek bij Hair Professionals

Op dinsdagmiddag en dinsdagavond 11 oktober 2022 brachten ruim veertig dames van de afdeling Ruinerwold van Vrouwen van Nu een bezoek aan Hair Professionals, specialist in huis- en haarzorg, gevestigd aan Dijkhuizen 90 in Ruinerwold.

We worden hartelijk welkom geheten met een kop koffie en een lekkere plak cake of koek door eigenaresse Monica. Ruim twintig jaar had ze samen met haar nichtje een kapsalon op dezelfde locatie. Nadat haar nichtje besloot te stoppen kwam voor haar het moment om een nieuwe stap te maken, het openen van een haarwerk salon. Het was een sprong in het diepe maar ze heeft er geen moment spijt van gehad. Monica werkt ook twee dagen per week in een grote haarwerk salon in Groningen. Daar doet ze erg veel ervaring en kennis op.

U kunt in de salon terecht voor het aanmeten van haarwerken, haaraanvullingen, haarbanden, -doeken en petten. Een bekende vorm van haaruitval is door chemokuren. Maar haaruitval of dunner wordend haar kan ook ontstaan door o.a. ouderdom, haarziektes en stress. Ook transgenders en travestieten kunnen terecht voor een passend haarwerk.

Ze laat verschillende haarwerken aan ons zien en voelen. Er is een duidelijk verschil tussen haarwerken van echt haar en synthetisch haar. Haarwerken van echt haar zijn bijna altijd maatwerk. Haarwerken van lang haar zijn altijd van echt haar. Bijna alle vrouwen die te maken krijgen met chemokuren bij borstkanker krijgen te maken met haaruitval. Je kunt tijdens je kuren wel gebruik maken van de zogenaamde coolcap om het te voorkomen maar dat is ook niet altijd een garantie. Deze vrouwen zijn vaak heel goed te helpen met een mooi haarwerk tot het eigen haar terugkomt. Ook heeft ze fijne mutsjes en haarbanden om te dragen. Haaruitval of dunner wordende haar kan ook ontstaan door hoofdhuidproblemen. Monica heeft hiervoor een scoop om vele malen vergroot op de hoofdhuid te kunnen kijken en zo eventuele problemen aan pakken. Eén van de aanwezige dames is bereid om haar hoofdhuid te laten onderzoeken. En we krijgen meteen tips over het gebruik van shampoos. Ook kunnen kleine haarwerken of deelhaarwerken worden aangemeten om bijvoorbeeld een deel weer op te vullen. Haarproblemen kunnen ook ontstaan door haarziektes zoals alopecia. Haaruitval, een wijkende haargrens of kale plekjes als gevolg. Ook hierbij kan Monica helpen.

Ook Corona en stress kunnen dunner wordend haar of haaruitval veroorzaken. Verder vertelt Monica ons over hoe de haarwerken bevestigd worden op het hoofd of in het haar. Ook laat ze ons met behulp van één van de aanwezige dames zien wat een haarwerk met je kan doen! Leuk om te zien en te ervaren. Een bezoek aan de salon is in het belang van privacy altijd op afspraak. Een enthousiast en duidelijk verhaal met veel passie voor haar vak! Bedankt Monica voor je tijd en gastvrijheid namens alle dames van Vrouwen van Nu Ruinerwold.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.