Vrouwen van Nu op bezoek bij Amoureus/Sjocolade.nl

Op vrijdag 17 maart kwamen dertien dames van Vrouwen van Nu Ruinerwold bijeen bij Amoureus/Sjocolade.nl in Meppel. Daar werden ze hartelijk verwelkomd door Mieke, met een kopje koffie of thee en een heerlijk gebakje met een romantisch thema. Terwijl ze daarvan genoten, kregen ze via een scherm uitleg over de geschiedenis van cacao. De dames zagen hoe de cacaobonen in Afrika worden geteeld, geoogst en verwerkt om uiteindelijk naar Europa te worden verscheept. Na het zien van deze reportage begrepen ze waarom chocolade zo duur is! Vervolgens was het tijd om ons hygiënisch te kleden met schorten en mutsjes.

In de “chocoladefabriek” was chocolatier Martijn al bezig met het smelten van stukken chocolade. Er waren drie grote bakken met pure, melk- en witte chocolade. De eierschalen lagen klaar en de dames mochten zelf chocolaatjes maken in diverse smaken om het ei mee te vullen. De chocoladetuitjes gingen over en weer, het was even wennen, maar zonder al te veel geknoei konden ze allemaal het ei goed vullen.

Vervolgens werd het ei gesloten en versierd naar eigen inzicht. Martijn heeft gezorgd voor ons “voetje” en het dak erop geplaatst. Ons paasei-huis was klaar! We hebben er nog een chique papiertje omheen gedaan en waren allemaal voldaan.

Tot slot kregen ze nog een korte rondleiding door de chocolaterie en banketbakkerij. Na nog een kopje koffie/thee en even napraten over deze leuke workshop keerden ze huiswaarts met ons prachtige paasei-huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.