VV Ruinerwold krijgt zaterdagteam in de B-categorie

VV Ruinerwold krijgt in het nieuwe seizoen bij de senioren een zaterdagteam in de B-categorie (recreatief). Dit initiatief van enkele enthousiaste jonge senioren is samen met bestuur uitgewerkt en wordt de komende twee jaar als pilot weggezet.

De laatste jaren is de roep om ook op zaterdag een senior-elftal te hebben vaker naar voren gekomen. Als vereniging willen wij graag in de behoefte voorzien, maar zien tegelijkertijd dat het niet zomaar ingevuld en geregeld kan worden. Het moet duidelijk zijn dat dit aanvullend is op het zondagse beleid en seniorprogramma, waarbij teams ingedeeld worden in prestatie- en recreatieteams. Zowel prestatieteams als recreatieteams zijn belangrijk voor de club, waarbij prestatie en plezier voorop moet staan en elkaar ondersteunen om de sport/hobby te kunnen beoefenen.

De komende 2 jaar wordt bekeken of de invulling van een recreatief zaterdag senior-elftal voorziet in de behoefte en of dit organisatorisch ook goed kan werken naast het 4e en 5e elftal op de zondag, maar ook in relatie tot doorstroming vanuit de jeugd (naar zowel prestatie- als recreatieteams). De initiatiefnemers Chris Westerbeek en Ewout van de Velden zijn druk bezig (geweest) met de invulling van het team en hebben veel voormalige (jeugd)leden benaderd om te bezien of er een team opgericht kon worden. Hier lijkt ruim voldoende animo te zijn, waardoor wij als vereniging deze stap dan ook graag samen met hen willen doorzetten.

Mocht je rondom de invulling van dit team iets willen bijdragen zoals bijvoorbeeld vlaggen, scheidsen, catering/bardienst, shirts wassen, supporten, etc dan kun je mailen naar h.doggen@hotmail.com Dit geldt natuurlijk niet specifiek voor dit team, maar voor alle verenigingsactiviteiten.

De spelers kijken er in ieder geval naar uit om het nieuwe seizoen te kunnen voetballen en zijn al volop bezig met het zomerse voorbereidingsschema  !

Mvg
Bestuur VV Ruinerwold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.