VVR niet langs Smilde

Fotoreportage van de wedstrijd van vandaag. Klik HIER  of op de foto voor meer.

Een zondagmiddag in Ruinerwold zoals een zondagmiddag hoort te zijn. Mooi weer, een springkussen voor de kinderen, gratis bitterballen, DJ Combo, een gemotiveerd elftal binnen de lijnen en een dito team vrijwilligers daarbuiten. Ruinerwold was helemaal klaar om koploper Smilde’94 het vuur aan de schenen te leggen.

’s Ochtends ging het tweede elftal met veel strijdlust ten onder tegen Titan. In een moeizame tweede helft leek Adriaan Oost als grensrechter even het tij te keren met een panna á la Jody Lukoki, maar Titan raapte zichzelf na deze mentale klap toch weer bij elkaar en nam de punten mee. Dan moesten ’s middags de punten maar in het dorp blijven.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en Ruinerwold liet meteen zien dat het geen ontzag had voor Smilde’94. Het was de betere partij en kreeg enkele mogelijkheden via De Boer en debutant Stijn Smid. Ruinerwold maakte aanspraak op de openingstreffer en kreeg daar na 20 minuten spelen een uitgelezen mogelijkheid voor. De uitstekend leidende Harm Jan Drost legde de bal op de stip na een ongelukkige overtreding op Smid: penalty.

Tabak was de aangewezen man voor deze klus. Een week eerder sloeg hij nog een twintigtal uiteenlopende – maar goedbedoelde – strafschop adviezen/theorieën van Burgwal, De Boer en Kooiker in de wind, waardoor een zekere treffer in de maak leek. Helaas schoof Tabak de bal gedecideerd naast. Waar voormalig Radio De Wolden (tegenwoordig DNO Sport) verslaggever Eddy de Wit melodramatisch van een ‘Penaltysyndroom’ sprak, liet Ruinerwold zich niet van de wijs brengen. Het bleef de betere partij, maar beloonde zich niet voor rust. Smilde’94 kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar had één probleem: Ewout Knol.

Na enkele jaren afwezigheid staat Knol weer onder de lat bij Ruinerwold, doordat Fijnheer een kleine heeft gekregen, en de ‘legende Knol’ was vanaf zondag meteen weer groeiende. Er ging verhalen rond dat hij lucratieve aanbiedingen zou hebben afgeslagen, handschoenen van honderden euro’s draagt en een villa van een paar miljoen in Zwolle heeft gekocht. Meer speculatie dan waarheid, maar feit was dat Knol met een paar geweldige katachtige reddingen Ruinerwold zonder schade aan de thee hielp.

Met een brilstand gingen beide teams rusten, waarbij Ruinerwold het meest tevreden kon zijn over het vertoonde spel. Wie in de pauze niet snel genoeg de koffie, of iets sterkers, had opgedronken, miste gelijk de spectaculaire opening van het tweede bedrijf. Een diepe bal waarbij Smid het duel goed aan ging, kwam bij Loof terecht. Hij sneed slim voor zijn tegenstander langs en rondde beheerst af: 1-0.

Wie rekende op een snelle verdubbeling van de voorsprong kwam bedrogen uit. Smilde’94 leek wakker te schrikken en liet steeds meer zien waarom het de eerste tweede competitieduels won. Het kreeg meer grip op de wedstrijd en zette zowaar druk vooruit. Ruinerwold moest even bijschakelen en het wedstrijdbeeld raakte voor het eerst in balans. Smilde’94 kwam steeds meer in de zestien van Ruinerwold en forceerde na een uur spelen een penalty. Van Dijk kwam wat te enthousiast inglijden en Koers faalde niet: 1-1.

Smilde’94 voerde vier wissels door om alles te kunnen geven in de slotfase en ook Ruinerwold bracht met Huisman, Mulder, Herskamp vers bloed in. Dit betekende dat ook Tabak naar de kant ging. Eenmaal gewisseld kreeg Edwin van zoon Luuk nog het nodige commentaar over het penaltyincident. ‘Typisch scorebordjournalistiek’, aldus Edwin. Naar verluid lag Luuk vroeg op bed.

In de slotfase ging Ruinerwold met ziel en zaligheid op zoek naar de overwinning. De harde kern (onder aanvoering van Smid, Emmink en Kuurman) zorgde voor een orkaan van geluid achter de goal, in ’t Vonder werd DNO Sport 104.8 FM op standje maximaal gezet en het dakterras liet van zich horen. Dit leidde tot een fantastische slotfase waarin beide ploegen op hoog tempo de winnende probeerde te forceren.  Ruinerwold was uiteindelijk nog het dichtst bij de winst, onder meer met een onterecht afgevlagd doelpunt (voorzitter Tulner: ‘Dit was echt nooit buitenspel.’) van Huisman.

Toch kwam de winnende er niet, waar vooral Ruinerwold het meest ontevreden mee mocht zijn. Het publiek had in ieder geval wel een mooie middag en dat heeft het komende zondag opnieuw. Dan mag Ruinerwold op bezoek in De Blesse, wat toch wel een ‘Klassieker’ is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.