VVR wint wel, maar geen kampioen.

Op de laatste speeldag van de competitie was er nog een klein kansje op het kampioenschap. Havelte zou koploper Olyphia moeten verrassen, terwijl Ruinerwold de punten uit Balkbrug moest meenemen. HIER meer foto’s van vandaag; KLIK


De dag begon super, want Ruinerwold reisde in een overvolle bus af naar SC Balkbrug. Fantastisch dat zoveel supporters, jong en oud, waren meegereisd. Op het gloednieuwe complex van Balkbrug werd om 14.00 uur afgetrapt. Uiteraard niet voordat De Harde Kern de nodige sfeeracties had opgezet en er zelfs spandoeken waren gemaakt. Respect! Ook duurde het nog even voordat de bal rolde, doordat scheidsrechter Drenth ineens pleiten was, maar na 5 minuten kwam hij toch weer terug.

Ruinerwold begon prima aan het duel en creëerde al vlot enkele mogelijkheden, onder meer voor Kevin Loof. Na een kwartier was het dan ook raak. Een scrimmage voor het doel, mede veroorzaakt door het harde veld waardoor veel ballen hobbelden en hoog stuiterden, kreeg een laatste zetje van de alerte Marnix Brand. 0-1, de start waar Ruinerwold op had gehoopt.

De eerste helft bleef Ruinerwold de bovenliggende partij, waarbij Balkbrug niet tot een echt schot op doel kwam. Ruinerwold kreeg genoeg kansen op het vergroten van de score, maar dit bleef nog even uit. In de rust werd vernomen dat Olyphia op voorsprong stond, dus Ruinerwold moest vooral hopen op een Haveltse opleving.

In de tweede helft startte Ruinerwold zeer sterk en kreeg het direct flinke kansen. Deze werden niet verzilverd, maar ook in de tweede helft werd Balkbrug op haar beurt niet echt gevaarlijk. Het was wachten op de tweede Ruinerwoldse treffer en deze kwam er in de slotfase. Een overtreding op Chiel Kooiker betekende een strafschop, die Bert de Boer beheerst binnenschoot.

Na de 0-2 zat Balkbrug in een vervelende positie, want het moest scoren om de nacompetitie te bereiken en directe degradatie te ontlopen. Het zette alles op alles, wat een paar gevaarlijke momenten opleverde, maar Jemson Belixe hoefde zelden tot een echte redding te komen. Afzwaaiend scheidsrechter Hein Drenth wilde nog zo lang mogelijk genieten van zijn laatste wedstrijd, maar besloot na een kwartier blessuretijd dat het nu wel echt mooi was geweest.

Na de wedstrijd bleef het – ondanks de degradatie van het vlaggenschip – nog een tijdje gezellig in De Balk, wat ook past bij de sympathieke gastheren. Bij terugkomst in Ruinerwold had Café Cafetaria ’t Wold een super feestje georganiseerd, waardoor het nog lang onrustig bleef.

Olyphia kroonde zich dus uiteindelijk tot kampioen, waarvoor felicitaties! Ruinerwold heeft even een paar weken om de pijntjes te laten herstellen, voordat de nacompetitie begint. Dat werkt als volgt.

Schema nacompetitie Ruinerwold:
– Doordat Ruinerwold de hoogste periodekampioen is geworden, slaat het de eerste ronde over.
– In de tweede ronde speelt Ruinerwold op 11 juni in eigen huis tegen de winnaar van BNC – Smilde ’94 (beide periodekampioenen 4e klasse).
– Bij winst in de tweede ronde, speelt Ruinerwold op 18 juni op neutraal terrein de finale. Tegenstander is dan Mildam of Bakkeveen (beide derde klasser).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.