VV Ruinerwold wint afgetekend (6-2)

Bij een bijna winterse temperatuur moest de wedstrijd tussen Ruinerwold en het bezoekende Actief voor de broodnodige warmte zorgen. De bezoekers uit Paterswolde hadden evenveel punten op de ranglijst, dus voor Ruinerwold de noodzaak de punten binnenshuis te houden. Het begin was echter voor de bezoekers en Ruinerwold liet het initiatief aan Actief. Pas in de 12e min. door Ruinerwold voor het eerst op voor de goal van de ploeg uit Paterswolde: Erik telkamp schoof de bal echter naast het doel.

Daarna nam Ruinerwold het initiatief over en kwam in de 14e min. op voorsprong: een vrije trap van Kevin Loof werd door de keeper losgelaten en Marcus Koetsier schoot binnen (1-0). De mannen van Wilko Niemer creëerden kans op kans; een voorzet van René van Oost werd door vriend en vijand gemist en Kevin van Dijk probeerde het met een lobje maar deze verdween over het doel. In de 26e min. bracht een fraaie pass van Jacco Huisman, Marcus Koetsier in stelling en deze verdubbelde de score (2-0). De ontketende spits van Ruinerwold zorgde op eigen kracht in de 31e min. voor een loepzuivere hattrick (3-0). Actief gaf zich nog niet over en in deze fase sleepte doelman Alex van der Sterre Ruinerwold door een aantal moeilijke momenten. Vlak voor rust leverde een vrije trap van Kevin van Dijk nog een kans op voor Ruinerwold, maar Mark Brinkman schoof de bal rakelings voorlangs.

Na rust zette Actief direct aan maar de illusies werden de grond ingeboord door een goede actie van Kevin Loof en Marcus Koetsier, de laatste tikte de 4-0 op het scorebord. In de 5e min. na rust scoorde Actief de tegentreffer. Een van dichtbij ingeschoten bal kon door Alex v.d. Sterre niet worden gepakt en de rebound werd ingeschoten (4 – 1). Maar 5 min. later bracht Ruinerwold de marge weer op 4 doelpunten: Marcus Koetsier deed een keurig tikkie breed op Kevin Loof en deze scoorde beheerst (5 -1). En in de 64e min. kreeg Actief nog een doelpunt: slordig verdedigen leverde de tweede goal op voor de bezoekers (5 – 2). Hierna werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld; trainer Wilko Niemer wisselde, Actief viel nog wel aan maar werd niet meer gevaarlijk. In de 84e min. viel het slotakkoord: de ingevallen Rick Zantinge brak op rechts door en Kevin Loof pakte het cadeautje uit (6 – 2), hiermee bezet Ruinerwold een keurige plaats in het linkerrijtje.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Alex v.d. Sterre,
Verdediging: Rene van Oost (75e min. Edwin Tabak), Ewout Kleene, Mark Brinkman en Marnix Brand.
Middenveld: Erik Telkamp, Kevin van Dijk (53e min. Wietse Wagenaar), Mark de Leeuw en Kevin Loof.
Aanval: Marcus Koetsier, Jacco Huisman (76e min. Rick Zantinge).