Waardering gemeentelijke dienstverlening door ondernemers

Ondernemers in De Wolden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek naar de waardering van de gemeentelijke dienstverlening. Het landelijke onderzoek naar de ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’ is een tweejaarlijks onderzoek van het MKB naar de tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening in hun gemeente.
Vanaf 3 december worden steekproefsgewijs ondernemers uit De Wolden gebeld om deel te nemen. Ondernemers kunnen ook mee doen aan het onderzoek door online een vragenlijst in te vullen.

Wethouder Jan ten Kate: “Economische ontwikkelingen, meer werkgelegenheid en een prettige woon- en werkomgeving zijn van belang voor de leefbaarheid in De Wolden. Een goed ondernemersklimaat draagt daaraan bij. Daarom willen we graag weten wat ondernemers als goed ervaren in het contact met de gemeente en waar zij verbeterpunten zien. Zodat we daar met elkaar, gemeente én ondernemers, aan kunnen werken.”

Het onderzoek
MKB Nederland vraagt ondernemers hoe ze de dienstverlening in hun gemeente waarderen. Dit doen ze met de MKBeterMeter. De resultaten worden per gemeente teruggekoppeld. MKB Nederland stelt op basis daarvan een ranglijst op van MKB-vriendelijkste gemeenten.

Verbeteringen na het laatste onderzoek
Om de dienstverlening te verbeteren, heeft de gemeente in 2010 met het ondernemersplatform en MKB-Nederland afdeling Noord afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn in het ‘Ondernemersakkoord’ vastgelegd. Daarnaast stimuleert De Wolden ondernemers die zich willen vestigen in vrijkomende agrarische gebouwen met soepele regelgeving. Sinds 2012 heeft de gemeente een bedrijvencontactfunctionaris in dienst. Deze medewerker, Jeanette Los is er speciaal voor ondernemers als aanspreekpunt.

Deelnemen aan het onderzoek
Vanaf 3 december tot en met 14 december worden steekproefsgewijs ondernemers in De Wolden gebeld om deel te nemen aan het onderzoek. Ondernemers die ook mee willen doen kunnen sinds woensdag 28 november tot en met 21 december een vragenlijst invullen via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/de-wolden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.