Wassenaar ook volgend seizoen bij VV Ruinerwold

Afgelopen weekend zijn hoofdtrainer Johnny Wassenaar en voetbalvereniging Ruinerwold een nieuw contract overeengekomen voor het volgende seizoen.

“Ik ben er heel blij mee. Vooral de reacties vanuit de spelersgroep geven aan dat we als staf goed bezig zijn”, is de eerste reactie van Johnny Wassenaar. “Ik ben vorig seizoen begonnen in de wetenschap dat we veel moesten bouwen aan het team en ook binnen de club.Dat laatste gebeurt uiteraard door alle vrijwilligers die er elke dag weer staan, maar daarin probeer ik als trainer ook iets in beweging te zetten voor de korte en lange termijn.”

Wassenaar ziet dat het eerste elftal mooie stappen aan het zetten is, maar ziet vooral nog veel groeipotentieel. “Het is een leergierige groep en wat ze op de trainingen laten zien, zouden ze ook elke week op de mat moeten kunnen leggen in de wedstrijd. Dat gaat steeds beter, maar er zijn ook nog genoeg wedstrijden waarin het er nog niet uit komt. Laatst bij Donkerbroek kunnen we de tegenstander onze wil opleggen en ook in de bekerwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser Olde Veste ’54 doen we een uur lang heel goed mee. Vervolgens zie je afgelopen weekend dat we het te makkelijk weggeven in de wedstrijd tegen RKO en achter de feiten aanlopen en het niet meer kunnen herstellen. Zonde want dat had een mooie aansluiting bovenin kunnen betekenen.”

Ruinerwold staat momenteel op een 6e plaats in de 4e klasse A en hoopt na de winterstop nog iets te kunnen klimmen. Wassenaar geeft aan dat dit zeker tot de mogelijkheden hoort, tegelijkertijd worden er ook steeds meer jeugdspelers ingepast en vraagt dit nieuwe gewenning in het team. “Mooi om jeugdspelers te kunnen laten debuteren en te zien wat het met zo’n jongen doet. Dit is belangrijk voor de groei van de speler en club en betekent vaak ook, dat het team soms wat meer tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen, vandaar dat we wat wisselende resultaten behalen”.

De hoofdtrainer ziet dat dit ook iets doet naar de rest van de jeugd. De club groeit als kool en heeft net zijn tweehonderdste jeugdlid verwelkomt afgelopen zomer. Er zijn vele nieuwe vrijwilligers bijgekomen in de volle breedte en het staat bol van activiteiten. “Elke zondag is een feestje hier, zegt hij glunderend. De kantine is weer vol op zondag met optredens of een DJ, voor de kinderen vaak een springkussen en ook iets om te eten. Ja, heel jammer dat dat nu doorbroken wordt door de corona. Maar goed, zelfs dan is er nog zoiets als RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden, die met een live-verslag komen. Echt mooi!

Wassenaar zelf woonachtig in Ruinerwold en vader van 3 meiden, vindt het ook geweldig dat er steeds meer meiden voetballen binnen de club. “Ook hier zie je dat het belangrijk is om een eerste dameselftal te hebben en een doorlopende jeugdlijn in teams. In zijn begincarrière is hij als trainer bij de dames begonnen en dat vindt hij nog steeds prachtig.

Keeperstrainer Martijn Hut verlengt ook
Wassenaar zal keeperstrainer Martijn Hut ook volgend seizoen naast zich hebben op de bank.
Hut heeft namelijk ook voor het volgende seizoen bijgetekend. Met assistent-trainer Rene van Oost zal de club het gesprek nog moeten voeren, aangezien hij vanuit defensie op uitzending is in het buitenland.
“Martijn en ik kennen elkaar al aardig wat jaartjes en we hebben een goede klik. We vullen elkaar mooi aan en dat is goed binnen de staf”. Ook de samenwerking met assistent Rene van Oost en verzorger Harm Boer verloopt goed. “Rene komt uit de eigen gelederen en staat heel goed in de groep, zo’n verbinding is heel belangrijk. Daarnaast is Harm dit seizoen nieuw aangesloten en dat werkt heel prettig. Belangrijk als de verzorger goed de grenzen kan aangeven bij blessures en herstel. Als trainer wil je toch te gauw en te graag een speler weer opstellen.”

Momenteel kan de ploeg niet veel doen. Zondag was de afsluitende laatste training voor de vervroegde winterstop en net als de rest van voetballend Nederland hopen ze begin januari weer op een normale manier de voorbereiding op de 2e seizoenshelft te kunnen oppakken. “Zaaltoernooien zijn er niet en voor een aantal voetballers is dat op zich wel goed, dus wie weet wat we de rest van het seizoen nog kunnen laten zien. Ik kijk er nu al naar uit, maar eerst even genieten van de kerstvakantie met het gezin thuis”

Foto’s Artizzl Media/Peter Nefkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.