We gaan de verlenging in!

Het is 1 mei, de datum waarop 1100 huishoudens in het pilotgbied een abonnement moeten hebben. We hoeven er niet omheen te draaien: dat aantal is vannacht om 00:00 uur niet gehaald. Wel is er een geweldige eindsprint gemaakt. De teller is de afgelopen dagen zo snel gestegen dat Glasvezel De Wolden het gerechtvaardigd vindt om volgende week in gesprek te gaan met de financiers van het project om enig uitstel te bedingen. En u kunt daarbij helpen.

Blijf gewoon doorgaan met abonnementen afsluiten. Blijf verder gaan met het over de streep trekken van buren, familie, vrienden. Met z’n allen kunnen we de financiers laten zien: we gaan ervoor!


9 gedachten over “We gaan de verlenging in!

 • 1 mei 2016 om 17:34
  Permalink

  Met z’n ALLEN, ??
  Had het idee dat het overgrote deel geen belang heeft bij glasvezel.
  Heeft m.i. ook te maken met de onbekende providers.
  KPN en Ziggo stralen toch meer vertrouwen uit.
  Maar gelukkig duurt een verlenging meestal niet zo lang.

  Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 18:53
  Permalink

  Jammer dat er zoveel mensen zijn die niet beseffen dat een glasvezelverbindingen in de toekomst noodzakelijk zal zijn voor alle digitale mogelijkheden die er aan gaan komen. Ook al ben nu heel erg tevreden met je huidige internetverbinding, deze zal alle aankomende mogelijkheden niet meer aankunnen.
  Wat ik het treurigste nog vind is dat 85% van de inwoners een intentieverklaring heeft getekend en daarmee groen licht hebben gegeven aan de vrijwilligers van stichting glasvezel de wolden om het project voort te zetten. Deze mensen steken al hun vrije tijd in het project ( voor ons!!!!!!!) Dit mag ook ook wel eens gewaardeerd en gezegd worden. En al die opmerkingen dat het duurder is ook onzin. Ga maar eens vergelijken, maar dan wel de daadwerkelijke prijzen en niet de aanbiedingsprijzen voor 3 of 6 maand.

  Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 19:42
  Permalink

  Helemaal met W eens onbekende providers en duurder dan het duurde en dan niet-beeldend paar euro maar gewoon een 30€ in de maand dus nee niet aantrekkelijk!!!

  Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 19:44
  Permalink

  Helemaal met W eens onbekende providers en duurder dan het huidige en dan niet een paar euro maar gewoon een 30€ in de maand

  Beantwoorden
  • 1 mei 2016 om 19:56
   Permalink

   Wil jij beweren dat jij dus alles in een ( televisie, internet en bellen ) hebt voor 19,95 .
   Die provider met nog opstaan. Geen onzin schrijven, maar realistisch vergelijken en vooral goed lezen.

   Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 20:39
  Permalink

  Mogen we nu tot de conclusie komen dat er onvoldoende draagvlak bestaat? De vrijwilligers hebben hun best zeker gedaan (daarvoor zeker waardering), maar gaan hopelijk inzien dat er onvoldoende draagvlak is voor deze collectieve gebeurtenis. Het gebruik van oneigenlijke argumenten en dreigen (vertrek van bedrijven/sponsoren?), helpt niet. Laten we ons mooie dorp niet langer verdelen maar genieten van de zaken waar we wel allemaal achter staan (onze nieuwe ‘hoofdstaat’!). Accepteer dat het niet zo is gelopen zoals verwacht.

  Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 20:57
  Permalink

  Er is op de info-avonden uitgebreid stil gestaan waarom Ziggo en KPN niet leveren aan het glasvezelnet en de redenen waarom zijn mijns inziens reden om deze juist niet te willen. Lees ze ook na op de site.

  Het kosten aspect begrijp ik niet, ik betaal nu 27,50 voor een whopping 2 mbit download & 500 kb upload snelheid, dan nog 17,50 voor digitenne en dan heb ik maar geen vaste telefoon aangezien dit snelheidsverlies van het internet betekent. Snel uitgerekend betekend dit 45 euro per maand voor een super trage verbinding!
  Bij tweak heb ik voor 40 euro per maand 1000 mbit (500x zo snel!!), 15 euro per maand TV met meer zenders en bellen kan ook weer!
  Uitrekenen per mbit is gekkenwerk aangezien iedere kleuter kan zien dat qua value for money glasvezel beter is tov de ASDL. KPN heeft voor 60 euro per maand ook maar liefst een 60mbit pakket….. als je dicht genoeg bij de wijkcentrale zit.

  Dan het mooie ziggo, stel je wil richting de glasvezel snelheid? BUMMER… kan niet! OK, dan het traagste pakket van tweak 50 mbit (upload en download) dan maar vergelijken.
  Ziggo vraagt 45 (!!!) euro voor connect en start gecombineerd met Play start (TV) met de snelheid 40 mbit down en 4 mbit upload snelheid. Met de zekerheid dat je dit in de avonduren niet gaat krijgen door overloop van de verdeelkasten.
  Kies je bij Tweak voor het 50mbit pakket betaal je 35 euro per maand voor het internet en 15 euro voor de TV. Dit is dus 50 euro per maand. Uitgerekend per mbit (totale pakketprijs genomen) Ziggo=1,1 euro per mbit; Tweak = 1 euro per mbit. En dan heb je bij tweak ook nog een snellere upload snelheid. Voor diegene die niet weet wat dit oplevert, probeer nog maar eens foto’s te uploaden naar je google drive of een andere cloud service om foto’s te delen naar familieleden. Of denk aan thuiswerken.
  Het duurste pakket van Ziggo kost 60 euro mensen! En dan heb je nog lang niet de snelheid van glasvezel.

  Dus waar komt die 30 euro verschil om de hoek kijken????

  Beantwoorden
  • 1 mei 2016 om 21:56
   Permalink

   Je vergeet er bij te vertellen dat bellen ook nog tot 3 cent goedkoper is per minuut afhankelijk van provider.

   Beantwoorden
 • 2 mei 2016 om 00:05
  Permalink

  Kijk bits en bats weet ik veel waar het over gaat.
  Ik doe gewoon mee klaar. Ik vindt het zo belangrijk voor ons dorp.
  En als het nou een euro meer of minder kost. Of een tientje meer of minder dat zal dan wel.
  Ik heb het nu prima voor elkaar met ziggo. Top zelfs. Maar ik doe mee voor het dorp, voor de mensen in het buitengebied die nu een shit verbinding hebben. Daarom doe ik mee.
  En de bits en de megabats zal me een rot zorg zij. Echt waar. Het zal niet aan mij liggen als het niet door kan gaan. Laat dat duidelijk zijn.
  En de mensen die niet mee willen doen, prima even goede vrienden. Dan doe je toch lekker niet mee.
  Maar wees niet negatief over dit project, wees blij dat er zoveel energie in gestopt wordt door alle vrijwilligers.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.