Wederom volle buit voor de KIOS selectie

Afgelopen zaterdag speelde de KIOS selectie haar 2de thuiswedstrijd. Zowel het 1ste als het 2de team behaalde alle punten. KIOS 1 heeft als eerste doel om zich veilig te spelen, KIOS 2 speelt voor het kampioenschap.

KIOS 2 speelde tegen ROG 4 uit Groningen. De gasten stonden nog puntloos onderaan, dus moest KIOS 2 de punten in Ruinerwold houden. Snel was duidelijk dat er een groot verschil was tussen beide teams. Ten eerste lag het leeftijdsgemiddelde ver uit elkaar. KIOS 2 was van af minuut 1 de betere ploeg. Tempo lag veel hoger en er werden veel rebounds gepakt. De afronding kon nog iets beter, maar KIOS 2 kwam nooit in de problemen. Eindstand 25-11.

Dan over na het vlaggenschip van KIOS. KIOS 1 heeft goed spel laten zien in de eerste 2 wedstrijden. Het liet zien dat het over veerkracht beschikte en tactisch sterk was. Nu ontving KIOS Quick/V&V uit Oudega. Geen onbekende voor KIOS want vorig jaar werd er tegen deze ploeg gespeeld en ook dit jaar op het veldseizoen. Op het veld waren de Friezen beter dan KIOS. Destijds speelde KIOS 1 een erg matige wedstrijd, dat moet vandaag anders om de punten in Ruinerwold te houden, maar dit zal niet gemakkelijk worden. Quick/V&V staat nog puntloos onderaan en is uiteraard gebrand om de eerste punten van het seizoen te behalen.
KIOS startte in de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Gwen van der Belt(verving de geblesseerde Ineke Slomp), Danni Dingsté en Martijn Ziel. Verdediging: Moniek Huiskes, Marlissa Noord, Rogier Nijdam, Jurgen Lucas. De Ensing equipe begon de wedstrijd goed met 2 snelle goals van Danni en Gwen. Maar Quick behield goed de aansluiting. Snel werd duidelijk dat de gasten veel verdedigende druk gaven. Hier had KIOS het wel moeilijk mee om de juiste keuzes te maken. Hierdoor kwamen er ook steeds meer fouten in het spel van KIOS. Na 10 minuten lag de wedstrijd een tijdje stil i.v.m. een ernstige blessure bij 1 van de heren van Quick/V&V. De heer viel lelijk op zijn schouder en ging tijdens de wedstrijd richting het ziekenhuis. Wij wensen hem alle beterschap. Hierna ging de wedstrijd erg gelijk op. 4-4, 5-5, 6-6, 7-7. Hierna namen de gasten het initiatief in het score verloop, maar KIOS pareerde dit goed met goals van Jurgen en Danni. 8-8, 9-9. Met nog 5 minuten te spelen leek KIOS iets meer grip te krijgen op de wedstrijd en kon hierdoor toch een kleine gatje slaan voor de rust. 13-10. Bij deze stand lag de wedstrijd wederom even stil omdat Danni Dingsté het erg benauwd kreeg. Hij werd vervangen door Patrick Roelevink die weer hersteld is van een breuk in zijn voet. Voor rust deden de gasten nog iets terug en gingen de ploegen rusten bij een stand van 13-11.

Coach Adri Kok gaf aan dat we iets positiever moesten zijn, we stonden immers voor tegen een goede ploeg. Alles wat we deden kan natuurlijk ook niet goed gaan en dat moest ook geaccepteerd worden. We speelde erg goed en de taak was nu mee scoren met de gasten om zo de punten veilig te stellen.