Wedstrijd verslag van KIOS(R)

Onder slechte weersomstandigheden moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen AKC in Almelo. Het was belangrijk voor KIOS om de punten mee te nemen naar huis om zodoende aansluiting te houden met de kopposities in deze poule.

KIOS begon de wedstrijd met de volgende opstelling. Verdediging : Rogier Nijdam, Jurgen Lucas, Daniek van de wal, Iris van de belt. Aanvallend: Patrick Roelevink, Ramon Karsten, Janita Zantinge, Marlissa Noord. AKC nam het initiatief in de wedstrijd en kwam snel op een 2-0 voorsprong. Gelukkig kwam KIOS meteen op gelijk hoogte door 2 schoten van Daniek. KIOS pakte meteen door, door scores van Ramon en Janita ,2-4. Snel bleek al dat KIOS overhad op haar tegenstander. AKC moest het hebben van een aantal spelers terwijl bij KIOS het gevaar bij alle 8 spelers vandaan kwam. Hierdoor ontstond snel een gat van 4 punten: 4-8, 6-10, 8-12. Helaas kon KIOS niet doordrukken en het gat groter maken. Dit kwam voornamelijk door 1ste kansen meteen te nemen zonder rebounds. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 9-12. KIOS moest betere kansen nemen, geduldiger in haar aanvallen zijn.

Na de rust bracht AKC het gat weer naar 2. De punten waren lang nog niet veilig. Snel kon KIOS het gat weer naar 4 brengen,11-15. Mede door het sterk verdedigen van Rogier Nijdam. Die puntspeler van AKC goed onder controle had. Gedurende de 2de helft bleef het gat op 4 punten KIOS kon nog steeds niet doordrukken en de wedstrijd op slot gooien. 12-16, 14-18, 16-20. Met nog 5 minuten spelen kon KIOS eindelijk het gat groot genoeg maken. Door doelpunten van Marlissa en Janita kwam er een verschil van 6 doelpunten en waren de 2 punten binnen. De eindstand werd uit eindelijk 18-24.
KIOS heeft belangrijke punten binnen gehaald, maar het zal in de toekomst toch eerder de wedstrijd naar zich toe willen trekken. Nog genoeg werk voor de Ensing equipe. Aankomende woensdag speelt KIOS een bekerwedstrijd tegen NIC uit Groningen. Deze wedstrijd wordt om 20:00 gespeeld in Ruinerwold. Zondag 6 oktober speelt KIOS ook thuis tegen OKO/BIES om half drie.
Doelpunten makers: Janita 7 maal, Jurgen 5 maal, Daniek 4 maal, Ramon 3 maal, Rogier en Marlissa 2 maal en Iris 1 maal.