Wedstrijdverslag KIOS – Rigtersbleek

zondagmiddag startte om 15.45 uur de wedstrijd KIOS – Rigterbleek. De Spekbraanders en de ploeg uit Enschede zijn bekenden van elkaar. Vorig seizoen pakte KIOS nog het kampioenschap af van Rigtersbleek, dus de gasten hadden nog een rekening te vereffenen. KIOS had een wijziging in de opstelling. Ronald Wagter was afwezig (is papa geworden), hiervoor speelde Rogier Nijdam.

Rigtersbleek begon scherper aan de wedstrijd en maakte gelijk de 0-1. KIOS was wat rommeliger en had moeite om het eigen spel te spelen. Vooral in de pasing was het niet heel scherp, dit ging ten koste van de kwaliteit. Via een vrije bal van Janita Zantinge vond het echter de aansluiting. Rommelig bleef het, maar ook aan beide kanten. Rigtersbleek was beter in het rommelen en via 2 afstandsschoten liep het uit naar een 1-3 voorsprong. Wat goed was van de Eismann/Ensing equipe is dat het wel rustig. Dit zorgde ervoor dat het weer de aansluiting vond bij 3-3. Daarna gingen de scores gelijk op, maar waren het wel de gasten die telkens de leiding nam. Via 4-4, maakte Rigtersbleek wederom een gat van 2 punten (4-6), maar vond KIOS weer de aansluiting, 6-6. Op 7-6 had KIOS voor het eerst de leiding in de wedstrijd. De twee ploegen ontliepen elkaar niet veel. Reboundend ging het hard om hard, maar bleven beide wel fair naar elkaar. Vlak voor rust scoorden beide nog een aantal keer en via 7-7, 7-8 rustten beide op een stand van 8-8.

Een niet al te beste eerste helft. Zeer rommelig. KIOS had zich voor genomen nog harder te gaan rommelen. Echter, liep dit de tweede helft heel anders. KIOS speelde rustig, legde de accenten op de juiste personen. Het was eerst nog even zoeken, de scores liepen daardoor gelijk (9-9 en 10-10), maar op 11-10 was het de Spekbraanders die een gaatje maakte 12-10. En het ging door tot 13-10. Rigersbleek bleef bij, maar kon het gat van 2 punten niet dichten. Via 14-11, 14-12 leek Rigtersbleek op 14-13 weer de aansluiting te vinden. De goed spelende Judith Nijdam nam deze illusie snel af bij de gasten (15-13). Dit was een breekpunt in de wedstrijd. KIOS had de rust en het overzicht. Rigtersbleek rommelde net zo hard als in de eerste helft. KIOS liep uit naar een 17-13 voorsprong en ging het vrolijk door met scoren. Met de standen 19-14, 21-16, 21-17 haalde KIOS een goede en belangrijke overwinning binnen met een eindstand van 22-18.

Doelpuntenmakers: Luco Zantinge 7x, Janita Zantinge en Daniek v.d. Wal beide 4x, Judith Nijdam 3x, Martijn Ziel 2x, Rogier Nijdam en Miriam Schra beide 1x