Wedstrijdverslag Quick’21/V&V – KIOS

Dit weekend is de korfbal veldcompetitie weer begonnen. Maar de selectie van KIOS is natuurlijk al een tijdje bezig met de voorbereiding hierop. De voorbereiding hiervoor verliep redelijk goed. Met een aantal redelijke wedstrijden op mede 1ste klas teams en overgangsklasse teams.

De wedstrijd die er voornamelijk uitsprong was de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser KV Heerenveen die met zeer goed spel werd gewonnen. Een goede generale, maar hier hebben we natuurlijk niks aan. Dit weekend spelen we voor de punten en moet het dan ook nu gebeuren.
Het vlaggenschip van KIOS moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de fusie club Quick”21/Vlug & Vaardig. Met de huidige selectie wil KIOS graag boven in de competitie mee draaien. Maar dan zal het elke wedstrijd wel top moeten presteren. De ploeg uit Oudega is voornamelijk een hard werkende ploeg die nooit opgeeft en met veel energie elk duel aangaat. Dus een lastige tegenstander.
KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Patrick Roelevink, Henk-mart van der Wal, Marlissa Noord en Janita Zantinge. Verdediging: Jurgen Lucas, Rogier Nijdam, Janneke de Lange en Iris van de Belt. De openingsscore kwam uit de handen van Patrick, maar al snel volgde het antwoord van Quick’21/V&V. Gedurende de eerste helft waren de ploegen zeer gelijkwaardig aan elkaar. De scores volgde elkaar snel op. Waarbij het stuivertje wisselen was voor de leiding in de wedstrijd. Toch merkte je dat KIOS over meer schijven kon scoren dan de tegenstander. Waarbij vooral Quick’21/V&V scoorde uit standaard situaties. Het was al snel duidelijk dat KIOS moeite had met de arbiter in dienst. Die gedurende de wedstrijd veel naar de stip wees, vaak met onbegrip van de KIOS kant. Als ploeg moet je dit toch proberen naast je neer te leggen en zelf hier korfballend een antwoord op geven. Aan het einde van de 1ste helft was daar dan toch het gaatje van 2 doelpunten voor KIOS. ‘

Het advies in de rust was duidelijk, zelf goed blijven korfballen en zo afstand nemen van Quick’21/V&V. Jurgen Lucas zorgde na rust meteen voor een verschil van 3. Maar zo als zo vaak deze wedstrijd antwoorde Quick’21/V&V zeer snel, zo ging bijna de hele tweede helft. Telkens wanneer KIOS op 3 verschil kwam viel het doelpunt snel aan de andere kant. Voornamelijk in de vorm van een strafworp. Gelukkig bleef KIOS aan de goede zijde van het score verloop en was er nog niks aan de hand. Maar Quick’21/V&V bleef helaas hierdoor wel in de wedstrijd en gaf niet op. Zij voelden dat er wat te halen viel. In de eindfase van de wedstrijd kwam Quick’21/V&V steeds dichterbij. Op dit moment waren Ramon Karsten en Daniek van der Wal ingevallen voor Rogier Nijdam en Janneke de Lange. De laatste minuten waren ingegaan en de stand was 20-22 in het voordeel van KIOS. Quick’21/V&V kwam door wederom een strafworp op 1 doelpunt. KIOS antwoorde meteen en maakte weer een gat van 2. Maar dit was dan ook de laatste score van KIOS. KIOS zag Quick’21/V&V langs zij komen, wederom door 2 dubieuze strafworpen . Helaas had KIOS hier geen antwoord meer op, waardoor de eindstand 24-23 werd.

KIOS speelde een goede wedstrijd, maar helaas speelde het deze middag tegen 9 man. Uiteindelijk kreeg KIOS 12 strafworpen tegen en was hier niet sterk genoeg voor om van te winnen. Het spel was goed en daar moet vertrouwen uit worden gehaald voor de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 september om 15:30 in Ruinerwold tegen CSL. Het 2de van KIOS speelt voorafgaand van deze wedstrijd tegen Dalto 5.
Doelpunten makers: Jurgen Lucas 6, Henk-mart van der Wal 5, Janita Zantinge, Patrick Roelevink en Rogier Nijdam allen 3, Marlissa Noord, Daniek van der Wal en Iris van de Belt allen 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.