Ruinerwold boekt ruime overwinning

Tegenstander Oldemarkt was de runner-up van de laatste weken en had belang bij de punten welke meetellen voor de 3e periode. Trainer Wilko Niemer kon weer beschikken over een bijna voltallige selectie en had dus weer wat te kiezen. De start van de wedstrijd was voor de bezoekers wat in de 10e minuut resulteerde in een kansje maar de bal verdween naast het doel.

Toch was het Ruinerwold dat de score opende: Mark Brinkman gaf goed mee aan René van Oost en zijn loepzuivere voorzet kon door Jeroen Bakker bij de 2e paal worden ingekopt (1 – 0). Nadat Marcus Koetsier nog een kansje kreeg maar de bal uit een moeilijke hoek in de handen van de doelman schoot was het Oldemarkt dat het heft in handen nam. Degelijk spelend wonnen de bezoekers de meeste duels en ook de tweede bal was vaak een prooi voor Oldemarkt.
Kansen kregen de bezoekers ook maar hier werd niet voldoende mee gedaan en ook doelman Matthieu Keizer hield Ruinerwold in deze fase in de wedstrijd.

Ook in het begin van de tweede helft was Oldemarkt de bovenliggende partij maar het wist de verkregen kansen niet te verzilveren. Ruinerwold moest het hebben van counters maar verder dan een bal op de lat van Marcus Koetsier kwam het niet. Ook Kevin van Dijk kreeg nog een kans maar de bal verdween op miraculeuze manier via de lat over de goal.
In de 65e minuut kwam Ruinerwold toch nog onverwacht aan het 2e doelpunt: een corner van Kevin Loof werd door Marcus Koetsier achterwaarts binnengekopt (2 – 0). Vanaf dat moment nam Ruinerwold weer het initiatief en zette Oldemarkt met goed voetbal onder druk. In de 78e minuut werd het 3 – 0 door Kevin van Dijk op aangeven van Sebastiaan Tsirakos.
De overwinning kwam nu niet meer in gevaar en Ruinerwold speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.
In blessuretijd scoorde Wietse Wagenaar zelfs nog de enigszins geflatteerde 4 – 0 eindstand.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer
Verdediging: René van Oost (77e min. Marnix Brand), Mark Brinkman, Rik de Wit en Nick Bos.
Middenveld: Mark de Leeuw, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk en Kevin Loof (86e min. Christian Bennink).
Aanval: Jeroen Bakker en Marcus Koetsier (71e min. Sebastiaan Tsirakos)