Weersgoden zijn ‘Meuk en Leuk’ fair bijzonder gunstig gezind

Soms moeten je een dosis geluk hebben met het weer, dat realiseerde Jan van Calker, voorzitter van Museumboerderij de Karstenhoeve, zich na afloop van ‘Meuk en Leuk’ maar al te goed. Gelukkig waren de weergoden bijzonder gunstig gestemd voor de fair bij de Karstenhoeve, en werd het uiteindelijk een topdag met vele honderden bezoekers.

De eerste standhouders verschenen al vroeg op zondagochtend. Machiel Hogenberg van Brocante Fluitekruid uit Zuidlaren was een van de eersten ter plaatse. Hij pakte rustig zijn spullen uit en richtte zijn kraam in, dit keer zonder zijn vrouw Swannie, die elders aan het werk was. Hij merkte op: “Misschien zijn er markten waar je meer verkoopt, maar de laagdrempelige sfeer en gemoedelijkheid hier spreken me bijzonder aan.” Rond 09.00 uur was het terrein al drukbezocht, en als een bus vast kwam te zitten, stond buurman Koop Huizing paraat met zijn shovel om te helpen. Zodra alle kramen waren opgebouwd, trokken bezoekers in groten getale het terrein op.

Het weer zag er in eerste instantie niet veelbelovend uit. De voorspellingen waren wisselvallig en onstuimig. Hierdoor lieten enkele standhouders verstek gaan, wat echter onnodig bleek. Hoewel het ’s ochtends behoorlijk waaide, bleef het na enkele spatjes de rest van de dag droog.

Er was een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Meer dan dertig standhouders presenteerden hun waar, waarbij een groot deel gericht was op brocante en aanverwante items. Leden van Oldtimerdag Ruinerwold toonden enkele topstukken.

In de Karstenhoeve zelf heerste een gezellige en warme sfeer. Het keukenteam werkte hard om bezoekers te voorzien van eten en drinken. Zelfgemaakte pannenkoeken bleken een favoriet bij het hongerige publiek. Ook de knieperties, warme chocolademelk, uiensoep en broodjes worst vonden gretig aftrek. Mannenkoor Uffelte en zanger/pianist Geertjan Brader zorgden voor een sfeervolle muzikale omlijsting op de deel. En dit viel in de smaak.

Het optreden van de band Sunburst in de tuin oogstte eveneens veel lof. De muziek varieerde van blues, rock en country tot indo-muziek en West Coast. En de band had er zin in. Terwijl standhouders op het eind van de middag al aan het inpakken waren, speelden de muzikanten uit Hoogeveen vrolijk verder. De organisatie van de Karstenhoevefair kijkt tevreden terug op de derde editie van de ‘Meuk en Leuk’ fair. Een fair die ongetwijfeld een vervolg zal krijgen volgend jaar.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.