Winkelen

Anno Oud

anno oudAnno Oud heeft een unieke verzameling brocante spullen, alle met een warm gevoel aan de tijden van vroeger. De winkel is gevestigd in het voorhuis van een authentieke karaktervolle boerderij. Proef de sfeer van het (franse) platteland in, ontdek de gezelligheid van nostalgie en breng uw herinneringen weer tot leven. Door de voortdurend wisselende voorraad zult u altijd weer wat nieuws ontdekken in de winkel. Brocante meubelen en accesoires zijn echte sfeermakers in huis, stuk voor stuk artikelen met een eigen verhaal en geschiedenis. Brocante maakt de inrichting van uw huis warm en uniek.

In onze winkel vindt u onder andere: kasten, rekjes, kroonluchters, kandelaars, lampen, tafels, kerkbanken, oude bedden, emaille, porselein en nog veel meer. U bent van harte welkom om langs te komen en eens rustig rond te snuffelen in onze winkel. website


Bakhuus

bakhuusEen kleine, knusse winkel met mooie binnen- en buitendecoratie. Gevestigd in een voormalig, monumentaal stookhok. Het stookhok werd vroeger ook gebruikt als kleinveestalling voor varkens. Enkele jaren geleden is het stookhok helemaal opnieuw opgebouwd, alleen de gevel is blijven staan. Omdat de boerderij rijksmonument is moest ook het stookhok weer in originele staat teruggebracht worden. Met als resultaat een ontzettend mooi stookhok, nu dus in gebruik als winkel.

U kunt hier terecht voor o.a.: dienbladen, fotolijsten, spiegels, kaarsen, sfeerlichtjes, glaswerk, vazen, lectuurbakken, wijnrekken, nostalgische badkameraccesoires, rieten harten, rotan loungemeubelen, Annie Sloan chalk Paint en nog veel meer. website

De Olde Fietse

antiekboerderij olde fietseDe olde fietse heeft een indrukwekkende verzameling antiek, brocante en curiosa en leuke nostalgische hebbedingetjes. De olde fietse betekent een bijzondere beleving: meer dan 1000m2 winkelplezier in een modelboerderij uit 1925, onder architectuur gebouwd.

U vindt hier onder andere kasten, klokken, tafels, stoelen, spiegels in eiken, grenen en mahonie. Verder is er een ruime keuze in emaille, oud gereedschap, beelden, lampen, wandkleden, worteldoeken en kleine curiositeiten. Kortom een bezoek meer dan waard! Buiten de openinstijden kunt u ook op afspraak bij ons terecht. U bent van harte welkom. website

De Jutter
de jutterDe Jutter laat oude tijden herleven in een nostalgische winkel met spulletjes uit grootmoeders tijd. Ben je gek op tweedehands brocante spullen en struin je met liefde het hele internet af naar de mooiste producten, maar kom je net niet het topstuk tegen waar je naar op zoek bent? Neem dan eens een kijkje aan het adres van De Jutter Brocante in Ruinerworld.

Op zowel Marktplaats als op Facebook kun je digitaal nuffelen in een grote collectie brocante producten, zoals houten klepbanken, industriële salontafels en cafélampen. In Ruinerwold hebben ze ook een winkel waar je je brocante hart kunt ophalen.

Kringloop de Wolden
Kringloopwinkel (4)AOp zoek naar mooie spullen voor weinig geld? Ga dan eens kijken bij Kringloopwinkel de Wolden gevestigd aan de Hoge Akkers in Ruinerwold. Met een vloeroppervlak van bijna 1000 m3 vindt u er vast iets van uw gading bij. Deze kringloopwinkel behoort tot een van de mooiste in de regio. ‘Het is bijna een warenhuis’ is een veel gehoorde opmerking. Het word gerund door ongeveer honderd vrijwilligers.

De kringloop van Stichting AMKS draait al vanaf de oprichting boven verwachting goed. AMKS staat voor Actief Muziek Kerk en Samenleving. Veel van de goederen wordt verkregen uit boedels. Hiermee worden vele goede doelen mee ondersteunt’. Behalve de Bergklanken krijgen ook de vijf diaconieën van de kerken in Ruinerwold en Koekange een gedeelte van de opbrengst. Zij helpen een ieder die hulpbehoevend is naar eigen inzicht. En brengen daar verslag van uit. website

Een gedachte over “Winkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.