Woldruiters na vijfentachtig jaar nog springlevend

Zouden Hermannus Buiter en Teunis Jonker het in de jaren dertig van de vorige eeuw hebben kunnen vermoeden dat de door hen opgericht Landelijke Rijvereniging de Woldruiters vijfentachtig jaar later nog steeds een bloeiende vereniging zou zijn. Vermoedelijk niet.

Tijdens een bijeenkomst in café Rooze op 15 mei 1934 waren er slechts ‘twaalf positief ingestelde toekomstige leden’ aanwezig. Precies het aantal zoals tevoren door voorzitter Buiter was gesteld om iemand aan te trekken die les zou kunnen geven.

Concours bij eigen manage
En dit jubileum wordt gevierd op 12, 13 en 14 juli met een concours bij de eigen manege. Het begint op 12 juli met springen pony’s BB t/m ZZ. Op zaterdag staat het springen paarden in de classes BB t/m ZZ op het programma. Voorzitter Klaas Rooze: ‘Dit zal zaterdagavond met man en macht worden afgebroken om alles voor de zondag klaar te zetten’. Dan staan namelijk dressuur pony en paarden BB t/m ZZ op het programma. ‘Dit verreist enige voorbereiding want de vastgestelde proeven moeten wel volgens een protocol verreden moeten worden’.
Voor de dressuur en het springen worden weer een aantal plaatselijke favorieten aan de start verwacht. ‘De grote stallen komen meestal met nieuwe paarden om meters te maken. En om punten te verzamelen om hogerop te komen’.

Bloeiende vereniging
Anno 2019 is paardensportverenging de Woldruiters een bloeiende vereniging met ongeveer negentig leden. Onderverdeeld in drie takken: Paarden, Pony’s en een men vereniging. Sinds 1999 beschikt de verenging over een eigen manege aan Dijkhuizen. ‘En daar wordt veel gebruik van gemaakt. Van maandag t/m donderdag worden er lessen verzorgd in de avonduren.
Voorzitter Klaas Rooze: ‘We kunnen daardoor het hele jaar wedstrijden voor de eigen leden organiseren. Ook tijdens de natte periodes’. Voor de komende 3 jaar heeft Garage Dolfsma zich aan de Woldruiters verbonden als hoofdsponsor voor ons zomerconcours. Inschrijven voor het concours is nog mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.