Zangroep Intermezzo stopt er mee

Zangroep Intermezzo uit Ruinerwold houdt ermee op. Zoals bij veel koren speelt ook bij Intermezzo vergrijzing een rol. Hierdoor is het niet meer mogelijk om alle stemmen te bezetten. Er is daarom besloten om het komende seizoen niet meer te starten.

Zangroep Intermezzo in Ruinerwold is rond 1988 ontstaan. Eerst onder leiding van Tieme Slomp en vanaf 1994 onder leiding van de toen beginnende dirigente Trijnie de Boer. Al die tijd was de vaste repetitie plaats bij (lid) Klaas Slomp aan de Wolddijk. Het koor begon met acht leden waarna vanaf 1998 het koor werd uitgebreid tot twaalf.

Het repertoire was overwegend kerkmuziek, liedboek liederen en veel liederen van tekstdichter Huub Oosterhuis en componist Antoine Oomen. Jarenlang werd met het koor de jaarlijkse lieddag in de Dominicus kerk in Amsterdam bezocht waar (nieuwe) werken van bovengenoemde dichter en componist werden gezongen en ingestudeerd.

Musicals
Er werd regelmatig medewerking verleend aan kerkdiensten in de regio en weeksluitingen in het Vonder. Ook is er in projectkoren en musicals gezongen. Trijnie de Boer is 25 jaar dirigente geweest van Intermezzo, haar eerste koor. Trijnie heeft in de loop der jaren haar opleiding koordirectie voltooid en heeft nu meerder koren onder haar hoede. Een van die koren is Con Amore, het kerkkoor van de Hervormde gemeente te Blijdenstein. Een aantal leden van Intermezzo gaat verder bij Con Amore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.