De boerderijendag van 28 juli is prima geslaagd, het aantal bezoekers kon wel wat meer zijn dat dan weer wel. Maar ook bij alle deelnemende bedrijven werden alleen maar positieve geluiden gehoord.

De Karstenhoeve is een vast gegeven inmiddels bij deze dag en trekt altijd weer veel bezoekers, Mede doordat er elk jaar weer nieuwe exposities zijn. Er was op zolder duidelijk veel werk verzet om de nieuwe expositie te kunnen tonen.

Camping De Kalverhoek bestaat dit jaar 30 jaar en dus mooie aanleiding om mee te doen met de boerderijendag. Begonnen als kleine boerderijcamping met vijf plaatsen en nu uitgegroeid tot vijfentwintig plekken. En met de rijwiel4daagse van vorige week zaten ze helemaal vol. Groter groeien betekent ook investeren in faciliteiten, als een nieuw toiletgebouw. Doordat er veel vaste klanten zijn bouw je ook een zekere relatie op wat regelmatig van pas komt. Melkveehouderij Jan de Leeuw in de Oosterboer is een duidelijk voorbeeld van dat het niet alleen maar in de grootte
van het bedrijf zit maar veel plezier aan je werkt hebben, zoals Jan heeft, is net zo belangrijk. Een pachtbedrijf van 34 hectare een 30 jaar oude ligboxenstal een loonwerker die regelmatig komt en Landschapsbeheer Drenthe. En plezier in het werk wat wil je nog meer.

De Boterkamp van fam. Tijmes, een gezellig paardenpension een ideale plek voor wedstrijd en recreatie ruiter. Als hoort wat er allemaal komt kijken bij het runnen van dit bedrijf dan is het alleen maar petje af. Melkveebedrijf Fokke en Grietje Zanting in Weerwille was ook één van de deelnemers. Zij melken een 50 koeien en hebben de opfok van het jongvee in eigen beheer. De familie is hier al generaties lang boer want de boerderij is al gebouwd in 1905 door de opa en oma van Fokke. Ook hier komt de loonwerker regelmatig op het land. De koeien worden hier dag en nacht geweid en dat is toch zeker het vermelden waard. De kinderen zijn allemaal de deur uit en hebben hun eigen werk daarom is er waarschijnlijk geen opvolging Al met al een aantal prachtige bedrijven die zeker het bekijken waard waren. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op deze dag. Leuke opmerking was dat het weer een mooie route was en dat de nieuwe routebordjes leuk en duidelijk waren. Nu op naar volgend jaar de 30ste keer.