Zestien spelers UDI staan 2 en 9 maart op de planken

Rederijkerskamer UDI gooit het dit voorjaar over een andere boeg. Op zaterdag 2 en 9 maart worden om 20.00 uur twee voorstellingen opgevoerd bij café Centraal in Ruinerwold. Maar liefst 16 spelers van deze bloeiende toneelvereniging staan op de planken. Iedereen is van harte uitgenodigd om de uitvoeringen bij te wonen. De middagvoorstelling wordt gehouden op zaterdag 2 maart om 14.00 uur.

De repetities zijn al weken in volle gang. De rederijkerskamer speelt De kleine jonker en Kiere-wiet.

De kleine jonker
De kleine jonker is een eenakter geschreven door Kay Macaulife. Regie is in handen van Elly Remmelts en Janny Timmerman is souffleur. Toneelliefhebbers zien een trotse schrijfster – Bea Hoorn – , die haar eerste toneelstuk heeft geschreven. Ze heeft UDI gevraagd het op te voeren. Zo wil ze erachter komen of er nog iets aan het stuk veranderd moet worden. Want ja, achter de schrijftafel kan je van alles bedenken, maar als het op toneel niet overkomt, dan wordt het een flop. De spelers mogen ook op-/of aanmerkingen geven en daar maken ze gebruik van! Tot frustratie van de schrijfster.

Kiere-wiet
Kiere-wiet is een kort blijspel in drie bedrijven waarin verboden middelen een hoofdrol spelen. Het stuk is geschreven door Cees Verwaaijen. De regie is in handen van Geesje Stapel en ook bij dit stuk is Janny Timmerman souffleur. Karel Kiere – gespeeld door voorzitter Menno de Leeuw – raakt werkeloos. Hij besluit de afwijzingen op sollicitaties te verwerken door voor zichzelf te beginnen. Wiet telen lijkt de makkelijkste manier, maar of dat wel zo slim is.

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn verkrijgbaar bij café Centraal en kapsalon Van den Berg. Ze kosten €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden. De kaartverkoop voor de middagvoorstelling zijn aan de kassa verkrijgbaar. Er zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekende verloting. Muziek en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers, maar ook hij zal te zien zijn op de bühne.

Deelname Eenakterfestival
Reden van twee stukken is de deelname aan de voorrondes van het Drentstalige Eenakterfestival van het Huus van de Taol. Na het succes van 2017, waarin UDI de finale in Ogterop bereikte, willen de spelers met De kleine jonker een nieuwe poging wagen. Aanmoedigen is mogelijk en wordt gewaardeerd! De voorronde wordt op zaterdag 16 maart om 20.00 uur gehouden bij café Centraal. Het wordt opgenomen tegen toneelgroep Zwiggelte en Op de planken uit Zuidwolde. Kaarten a €7,50 kunnen worden besteld via info@huusvandetaol.nl of 0593-371010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.