Zet inbrekers in het licht

In de strijd tegen inbrekers probeert de politie op allerlei manieren de burger bewust te maken van het belang van goede inbraakpreventie. Naast voorlichting, advies en bijvoorbeeld de witte voetjesacties, pakt de politie elke mogelijkheid om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. In Hoogeveen gebeurde dit afgelopen vrijdag op een bijzondere manier. Sinds 2010 trekt eind december een sprookjesachtige stoet verlichte praalwagens door de binnenstad van Hoogeveen. De Noorderlichtjesparade is niet meer weg te denken uit Hoogeveen. Met jaarlijks 25.000 bezoekers behoort het tot de grootste evenementen van Hoogeveen. Dit jaar vond de parade plaats op vrijdag 20 december en kreeg het thema ‘Circus’ mee.

Tijdens de donkere dagen, vooral rond de feestdagen, slaan veel inbrekers hun slag. Inbrekers hebben een hekel aan licht. Vaak is ongewenst bezoek tijdens de feestdagen al te voorkomen door binnen een lamp te laten branden en met goede buitenverlichting.

Om deze vorm van preventie nog eens extra onder de aandacht te brengen van de bezoekers van de Noorderlichtjesparade reed de politie mee in de parade. Passend in het thema reden twee ‘boeven’ mee in een verlichte kooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.