Zomerfeest Oosteinde Flodder editie is een groot succes

Het Zomerfeest in Oosteinde vond dit jaar plaats van 23 tot en met 25 juni, en werd voor de 71ste keer georganiseerd. Het feest stond volledig in het teken van het thema “De Flodder” en bracht jong en oud samen voor een weekend vol plezier en festiviteiten.

Het Zomerfeest begon op vrijdagochtend met verschillende spelletjes voor de schoolkinderen, gevolgd door een feestelijk frietfeest. ’s Middags kregen de kinderen de kans om hun talent te tonen tijdens de talentenshow “Oosteinde Got Talent”. De winnaars van de talentenshow waren:

1e prijs: Jolien, Tess, Mayke & Rosalynn – “Bloody Mary” van Lady Gaga
2e prijs: Fiene, Marit & Marelie – “Fata Morgana” van K3
3e prijs: Alyssa, Robin & Gwen – “Automatisch” van Flemming

Op vrijdagavond ging het feest verder met een spannende bingo-avond, waarbij prachtige prijzen te winnen waren. Er waren prijzen zoals 1 minuut gratis winkelen bij Plus Koetsier Ruinerwold, een grote JBL-box en een tuinbank van Wagenaar Wood. De avond veranderde in een bruisende feestavond met DJ Danny Blom, die bekend staat als de huis DJ van Muziekweekend Pesse en het publiek vermaakte met zijn energieke optreden.

Op zaterdagochtend begon om 10:30 uur de feestelijke optocht met prachtig versierde wagens en individuele deelnemers. Maar liefst 6 schoolwagens, 9 particuliere wagens en 12 individuelen namen deel aan de optocht, waarbij iedereen zijn best had gedaan om de eerste prijs in de wacht te slepen.

De uitslagen waren als volgt:

Schoolwagens:

Groep 7 – “Kak, we zitten in de bak”
Groep 6 – “Apenkooi”
Groep 3 / 4 – “Super Mario Kar(t)”
Groep 1 / 2 – “De Flodder(tje)s van Oosteinde”
Groep 5 – “Zonnedaeldiep”
Groep 8 – “Groep 8 kiest het ruime sop”
Particuliere wagens:

“Witwaspraktijk de Wolddijk”
“Op tiet noar huus”
“Het leven is zuur want het tanken wordt te duur” & “Losse Flodders”
Bogen:

“De Horsten, Ronde Weiden en Hesselterweg” – “Zonnedael”
“Schoolstraat” – “Wij flodderen naar het feest”
“Laatste kluft” – “Laeriedael”
Straatversiering:

“Laatste kluft” – “Laeriedael”
“Schoolstraat” – “Wij flodderen naar het feest”
Na de prijsuitreiking zorgde DJ Roelof voor feestelijke muziek. De zaterdagavond begon met de Geheime Spelen, een verrassend onderdeel van de zeskamp, waarbij de buurtschappen van tevoren niet wisten wat hen te wachten stond. Vervolgens zorgden The Velvet Roses voor een spetterend optreden en zetten de sfeer er goed in.

Op zondagmiddag werden de feestgangers getrakteerd op een heerlijke brunch, volledig in het thema Flodder. De leden kwamen verkleed naar de brunch, waardoor de sfeer nog feestelijker werd. Als hoogtepunt werd de meest origineel verklede Flodder van Oosteinde gekozen. Chilaine Jonkers werd door de andere feestgangers gekozen als de meest origineel verklede Flodder van Oosteinde.

Daarna vond het laatste onderdeel van de zeskamp plaats, de Mega Flodder Estafette. Ondanks de hitte zetten de buurtschappen alles op alles om de eerste prijs in de wacht te slepen. Dit jaar ging de eerste prijs naar buurtschap Larijweg Oost, Hesselterdwarsweg.

Het feest werd afgesloten met een buikschuifbaan voor de kinderen, wat een groot succes was. De jongens van ER Geluidverhuur zorgden voor de laatste muzikale noten en maakten het Zomerfeest Oosteinde – De Flodder editie tot een onvergetelijke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.