Zomerfeest Oosteinde: Flower Power doorslaand succes

Op 24, 25 en 26 juni 2022 was voor de 70ste keer het Zomerfeest in Oosteinde. Dit jaar was het feest omgedoopt in het thema Flower Power.
Op vrijdagochtend begonnen de schoolkinderen met verschillende spelletjes. Aansluitend was het frietfeest. ’s Middags konden de kinderen hun talent laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde Got Talent’.

De volgende talenten vielen in de prijzen:
1e prijs Sketch Talentenshow gedaan door: Yannick Luten, Mirre de Gooijer, Jip Scholing, Elvera Bakker, Gwenn van Duinen en Robbin van Duinen
2e prijs Waterval van K3 gedaan door Fine de Wit, Tess Veldhoven en Marit Eefting
3e prijs Vliegerlied, gedaan door Jolien Verkade en Maaike Karsten

Op vrijdagavond startte het feest met de allereerste zeskampspellen. De strijd begon tussen de buurtschappen tijdens het eerste zeskampspel; de stormbaan, aansluitend met de muziek kennisquiz. De avond ging over in een feestavond met Papa di Grazzi! Ze hebben laten zien dat ze inderdaad een spraakmakende act in het cover circuit zijn. De energie spatte uit de speakers. Wat een feest! Op de zaterdagochtend startte om 10:30 uur de feestelijke optocht van versierde wagens en individuelen. Het was een ongekend hoge opkomst. Bijna 200 deelnemers deden mee aan de optocht. Dit is bijna een ¼ van het aantal inwoners in Oosteinde.

Uitslagen:
Schoolwagens
1. Wij tanken, net als Max, flower power (groep 3)
2. Smoothie fruity (groep 8)
3. Expeditie Oosteinde (groep 7)
4. Bloemen en bijen (groep 4)
5. Wij schieten op onze sloffen, Ajax is wederom kampioen (groep 5)
6. Flower en power (groep 1)
7. Groep 6 is lava (groep 6)

Particuliere wagens
1. Vrouwen die bouwen
2. Hippie café
3. Het is weer hommeles

Bogen
1. Dokter Larijweg laatste kluft: Dokter Love weg
2. Schoolstraat: Flower Power
3. Hesselterweg: Flower Power

Straatversiering
1. Larijweg laatste kluft: Dokter Love weg
2. Schoolstraat: Flower Power

Na de prijsuitreiking was er feestmuziek van DJ Roelof. De zaterdagavond begon met een estafette, een onderdeel van de zeskamp. Daarna ging het dak eraf met Starstruck. Op zondagmiddag werden de leden getrakteerd op een heerlijke brunch. Dit jaar was de brunch volledig in het thema Flower Power, waarbij de leden verkleed kwamen brunchen. Nog nooit eerder hadden we zo’n hoge opkomst, namelijk ongeveer 275 personen.

Als klap op de vuurpijl werd de origineelst verklede hippie van Oosteinde gekozen: Wietse Taam had dit jaar het allerbest uitgepakt en is gekozen door de andere feestgangers als origineelst verklede hippie van Oosteinde. Daarna startten de laatste twee zeskamp onderdelen. Dit jaar heeft het buurtschap Oosteinde, Wold AA weg, Laatste Kluft gewonnen.
Het feest werd afgesloten door de jongens van ER Geluidverhuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.