Zwemmen

Bad Hesselingen
Bad hesselingenEen dagje subtropisch waterpret? Dan bent u bij Bad Hesselingen in Meppel aan het juiste adres. Er is een kleurig en ruim opgezet warm recreatiebad voor spelen, beleven ontdekken en ontspannen. Je vindt er onder andere een 50 meter glijbaan met opvangbassin, een peuterbad, een stroomversnelling en een whirlpool. De aangename temperatuur is 31 graden, de whirlpool een heerlijke 35 graden.

Uiteraard kunt u ook banen trekken in het 25 meter wedstrijdbad of gaan zwemmen in het buitenbad. Hier is een recht gedeelte voor banenzwemmen en een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche.Alleen bij extreme weersomstandigheden wordt het buitenbad gesloten. De temperatuur bedraagt minimaal 23 graden. In de zomerperiode biedt het omheinde peuterbad buiten veel plezier en verkoeling voor de jongste bezoekertjes zonder zwemdiploma. De kleurige olifant spettert vrolijk terwijl van de regenboogglijbaan enthousiast gebruik wordt gemaakt! Ook is er een grote ligweide met diverse speelvoorzieningen. website

Natuurgebied De Engelgaarde

engelgaardeEngelgaarde is een mooie, rustige recreatieplas die mogelijkheden biedt tot zwemmen, duiken en vissen. Het is een voormalige zandwinplaas die mooi begroeid is en erg helder water heeft. Er is ruimte voor zwemmen, duiken en vissen. Vanwege de diepte van de plas moeten zwemmers geoefend zijn. De kwaliteit van het zwemwater is blijkens jaarlijkse controle goed.

Er zijn strandjes voor gezinnen. Rondom het water bevindt zich een bos met een zeer gevarieerde flora en fauna. Rond het water loopt een fietspad. Per auto is de plas alleen te bereiken vanaf de weg Blijdenstein in Ruinerwold. Engelgaarde is in Ruinerwold ook wel bekend als ‘de Koele’ of het ‘Gat van Blijdenstein’.

Zwembad de Slenken

Zwembad de Slenken de wijkIs het lekker weer en bent u toe aan een verfrissende duik? U kunt heerlijk zwemmen bij De Slenken in de Wijk. De Slenken heeft twee verwarmde buitenbaden, een peuterbad, een grote speelweide met speeltoestellen en een kiosk. Het 25 meterbad heeft een hoge en een lage duikplank. Het kinderbad heeft een glijbaan en het diepe gedeelte is van het ondiepe gedeelte gescheiden door een ballenlijn. Het peuterbad is van de overige baden gescheiden door een tuin.

Openingstijden zijn van 28 april tot en met 1 september
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 06.30-11.00 uur en van 14.30-20.00 uur
woensdag van 06.30-10.00 uur en van 13.00-18.00 uur
zaterdag en zondag en feestdagen van 13.00-17.00 uur

Bij slecht weer kan het zwembad gesloten zijn. Wilt u wel gaan zwemmen? Neem dan contact op met het zwembad over de openingstijden. facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.